26. 11. 2020 - 23:04
Bajramović: Imamo premalo igrača u najjačim klubovima
907
Shares
Bajramović: Imamo premalo igrača u najjačim klubovima

Bajramović: Imamo premalo igrača u najjačim klubovima

26. 11. 2020 - 23:04
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, a trenutno pomoćni trener u njemačkom Karlsruheru, Zlatan Bajramović, poručio je kako Zmajevi nisu imali dovoljno kvaliteta, ali i sreće da se nađu na Evropskom prvenstvu.

Bajramović planira napraviti trenersku karijeru. Počeo je od funkcije pomoćnog trenera, a od prošle godine vlasnik je i UEFA Pro licence.

screenshot-17-copy

“Imam, svakako, ambicije da postanem glavni trener, samo znamo kako je to, nije lako negdje upasti, čak i ovdje u Njemačkoj, gdje sam igrao i izgradio ime. Čekam da dođe prilika. Ako ne dođe, zadovoljan sam i sa ovim”, istakao je Bajramović u razgovoru za Avaz

Stalni problemi s povredama natjerali su ga da okonča karijeru mnogo ranije nego što je trebalo. Od toga je prošlo već devet godina, a kako kaže, to je ostavio iza sebe.

“Jesam sigurno mogao više, ali dobro je i ovo što sam napravio. Ne gledam više nazad. To je prošlost. Gledam samo naprijed”.

Od svih odigranih utakmica za reprezentaciju za njega je jedna posebna. Nema dileme, to je ona u Belgiji.

“Dosta je tih utakmica kojih se sjećam. Naprimjer one protiv Srbije i Crne Gore i Danske, kada smo se mogli plasirati na veliko takmičenje. U Belgiji je bila posebna, ne samo zbog gola, već što nisam trebao ni biti pozvan. Selektor je vidio da može na mene računati, ušao sam, desio se taj gol i pobjeda. To je bilo specifično. Sigurno da smo mogli otići na veliko takmičenje i nije nam puno falilo. No, u fudbalu uvijek treba imati i malo sreće. Mi je nismo imali, ali je generacija poslije nas otišla u Brazil. I sad nam je isto falila ta sreća, ali i kvalitet. Mislim ipak da smo bolji od Sjeverne Irske, ali da u toj utakmici to nismo pokazali”, naglašava Bajramović.

Ispadanje našeg tima iz A divizije Lige nacija za njega je logičan slijed.

“Mi ne pripadamo A diviziji. Moramo biti iskreni. Ne treba tu niko nikog lagati. Lijepi su to bodovi protiv Nizozemske i Italije, to je baš pozitivno. O ovom ostalom ne treba pričati, ostale reprezentacije su dosta kvalitetnije. Jedino taj poraz protiv Sjeverne Irske. Tu smo pokazali malo. Trebali smo biti na istom nivou, ako ne i višem. Imali smo prednost da smo igrali kod kuće, na našem terenu i eto nažalost izgubili na penale, ali smo sami krivi”, mišljenja je nekadašnji bh. reprezentativac.

Suštinski problem po njemu je što imamo mali broj igrača koji igraju u jakim klubovima.

“Nisam sad upućen u rad selektora, na kraju krajeva ne bih nikad ni krivio selektora. Uvijek su krivi igrači koji stoje na terenu. Mislim da imamo dosta igrača u kvantitetu, ali malo onih koji igraju u jakim klubovima. To nam fali, i to je možda u mojoj generaciji bilo na malo višem nivou. Imamo dosta mladih igrača i ti igrači mogu doći na isti taj nivo. Ali, mi se ipak ne možemo nositi s najvećim reprezentacijama. To je bilo u moje vrijeme, a i sada je isto tako”, završio je Bajramović.

Kaže da ga za sve ove godine iz NFSBiH niko nije kontaktirao.

“Možda su izgubili moj broj, ne znam. Niko me nikada nije zvao, što je za mene u redu. Kod nas je uvijek tako, dosta je politike tu oko reprezentacije. Vidio sam ovo što je Misimović izjavio i tu bih se složio, iako ne znam šta se tačno dešavalo”, završio je Bajramović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti