26. 11. 2020 - 10:55
OVAKO SU IZGLEDALI MARADONINI POSLJEDNJI SATI: Probudio se,...
907
Shares
OVAKO SU IZGLEDALI MARADONINI POSLJEDNJI SATI: Probudio se, popio vode, a onda...

OVAKO SU IZGLEDALI MARADONINI POSLJEDNJI SATI: Probudio se, popio vode, a onda...

26. 11. 2020 - 10:55
0
Shares

U danima prije smrti Diego je vodio miran život, odlično se oporavljao od operacije mozga i bio je ustrajan u namjeri da se vrati treniranju Gimnasije iz La Plate.

Diego Armando Maradona je prem,inuo jučer u 61. godini od zastoja srca u svom domu u San Andresu, naselju nadomak Buenos Airesa.
 
Od njegove operacije mozga 3. novembra do sm,rti 25. novembra prošla su 22 dana, a prema riječima Maradoninog doktora Leopolda Luquea, on se od spomenute operacije odlično oporavljao. U svom domu je imao posebnu sobu s medicinskom opremom.

Maradona se u srijedu probudio ranije od uobičajenog

Ondje je provodio većinu svog vremena, kao i posljednje sate prije smrti. U srijedu ujutro probudio se oko 10 sati, ranije nego što je to bilo uobičajeno. Popio je malo vode, prošetao kućom i vratio se u krevet prileći.

Uz njega su u kući bili medicinski brat Maxi, kućna pomoćnica i dva člana porodice Maradoninog agenta Matiasa Morije. Dva sata nakon što je legao Maradona nije reagovao na lijekove koje je obično uzimao i pozvana je hitna pomoć. Iako je postupak reanimacije započeo odmah, Maradoni nije bilo spasa.

Htio se vratiti treniranju Gimnasije iz La Plate

U razmaku od sat vremena u Maradoninoj kući je bilo pet vozila hitne pomoći, ali doktori su samo mogli proglasiti sm,rt zbog zatajenja srca. Maradona je um.ro naglo i u miru. Do kuće su odmah došle njegove tri kćeri Dalma, Giannina i Jana, koje žive u Buenos Airesu.

U danima prije sm,rti Diego je vodio miran život, odlično se oporavljao od operacije mozga i bio je ustrajan u namjeri da se vrati treniranju Gimnasije iz La Plate. Ipak, njegova ideja bila je daleko od realizacije, ali niko nije predviđao njegovu smrt.

Njegovo raspoloženje je bilo vidljivo drugačije u danima prije operacije 3. novembra. Nije se osjećao dobro te 60. rođendan nije proslavio sa svojim najmilijima. Uz to, koronavirus ga je odvojio od nogometnog terena te nije mogao nastaviti trenirati Gimnasiju.

 

Učitaj još novosti