26. 11. 2020 - 09:05
Klopp nakon poraza od Atalante: Ovo je zločin!
907
Shares
Klopp nakon poraza od Atalante: Ovo je zločin!

Klopp nakon poraza od Atalante: Ovo je zločin!

26. 11. 2020 - 09:05
0
Shares

Nakon sinoćnjeg poraza od Atalante u Ligi prvaka od 2:0 trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je bijesan na sve one koji imaju veze s prenatrpanim rasporedom ove sezone.

Liverpool sinoć zbog povreda nije mogao računati na pola tima, a uprkos tome i velikom umoru igrača već u subotu je na rasporedu novi meč i to u okviru Premier lige.

Zato je Nijemac poslije Atalante kazao kako je ovo što se igračima radi zločin!

“Tjerate nas da igramo sljedeću utakmicu kod Brightona u subotu u 12:30. To je skoro pa zločin. Da, zločin. To nema nikakve veze s večerašnjom utakmicom i našim porazom, ali čestitam onome ko je donio takvu odluku. U ovom trenutku me jedino zanima da mi se niko ne povrijedi. Moji igrači su potpuno razočarani, frustrirani. Samo što završe jednu utakmicu, kreću s pripremama za drugu…”, kazao je Klopp.

Dodaje kako uopšte nije iznenađen podatkom da njegov tim nije imao udarac u okvir gola protivnika.

“Uopće nisam iznenađen tim podatkom. Bojim se da će se to zbog ovakvih uslova događati i drugim klubovima”.

Inače, Klopp je zgusnut raspored komentarisao i prije nekoliko dana. Tada je, poslije meča protiv Leicestera, optužio nosioce TV prava za Premier ligu.

“Ako nastavimo igrati srijedom i četvrtkom navečer u eurokupovima i za reprezentacije, a onda subotom i nedjeljom u podne u Premiershipu, nisam siguran da ćemo sezonu završiti s 11 zdravih igrača. Znam da vas nije briga za to, to i je problem”, između ostalog tada je kazao trener Redsa.

Učitaj još novosti