25. 11. 2020 - 15:14
Jones objavio snimku s jednog od posljednjih treninga pred...
907
Shares
Jones objavio snimku s jednog od posljednjih treninga pred borbu protiv Tysona: Ima li Mike razlog za brigu?

Jones objavio snimku s jednog od posljednjih treninga pred borbu protiv Tysona: Ima li Mike razlog za brigu?

25. 11. 2020 - 15:14
0
Shares

Roy Jones Jr. doveo se u najbolju moguću formu pred subotni meč protiv Mikea Tysona. Ujedno, meč je dogovoren kao egzibicijski, ali sami bokseri tvrde da neće biti takav.

U proteklim sedmicama ova oba bivša šampiona tvrdila su kako su se doveli u najbolju moguću formu, dodavši kako oni ne znaju boksati drugačije nego s namjerom da protivnika nokautiraju te da se po tom pitanju neće prilagođavati nikakvim pravilima.

Obojica su se ozbiljno posvetili treningu, a Tyson već neko vrijeme fanove ohrabruje snimkama i fotografijama na kojima prezentira svoju formu. Iz njih se vrlo lako može zaključiti kako je proveo dosta vremena u dvorani te kako je dao sve od sebe da vikenda koji je pred nama izgleda najbolje što sa svojih 54 godine može. Ono što ne možemo znati je koliko se dugo može dobro kretati te koliko će mu snage potrošiti svaki jači udarac kojim pokuša pogoditi.

Roy Jones nije objavljivao puno materijala, tek poneku snimku s treninga, sve do sada. Fight Hype došao je do snimke s jednog od njegovih posljednjih treninga, a ono što se tamo vidi bi moglo zabrinuti Tysona i njegova navijače. Naime, 51-godišnji Roy u ringu je brz na nogama, odlično mijenja smjer, a njegove kombinacije udaraca podsjećaju na najbolje dane karijere jednog od najboljih tehničara u historiji boksa.

Učitaj još novosti