24. 11. 2020 - 15:30
Nurkić: Stvarno sam htio da igram za reprezentaciju, ali ...
907
Shares
Nurkić: Stvarno sam htio da igram za reprezentaciju, ali ...

Nurkić: Stvarno sam htio da igram za reprezentaciju, ali ...

24. 11. 2020 - 15:30
0
Shares

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić odlučio je pružiti podršku reprezentaciji naše zemlje, iako neće biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću u narednom okupljanju.

Zmajevi su počeli sa okupljanjem na Ilidži, a jučer ih je posjetio i Jusuf Nurkić, NBA zvijezda koja nema dozvolu da nastupa za reprezentaciju. Ipak, stigao je u našu zemlju i pružio je važnu podršku svojim saigračima

screenshot-13

“Mislim da FIBA ima svoja pravila i nijedan NBA igrač ne može nastupati u ovim kvalifikacijama. Stvarno sam bio spreman da igram za reprezentaciju, ali takva su pravila. Došao sam da podržim momke, sa tim u klubu nemaju problema. U Savezu rade najbolji mogući posao i mislim da ćene biti problema da se prođe dalje”, rekao je Nurkić u razgovoru za Nova BH i nastavio:

“Mislim da bi bilo lijepo sada završiti sve sa dvije pobjede. Došlo je pozitivno vrijeme u kojem mi organizujemo sve, iako je došla situacija s pandemijom koja je sve promijenila”, rekao je bh. košarkaš.

Član Portlanda osvrnuo se i na veliki broj promjena u igračkim kadrovima u NBA ligi, ali i otkrio da nema namjeru mijenjati klub.

“Nema potrebe mnogo komentarisati, to je ipak NBA liga. Već imamo pet novih igrača kod mene jer slijedi brzi restart lige. Već unutar sedam dana imamo trade deadline, kamp počinje brzo, a i svake godine je tako. Uopšte ne razmišljam o odlasku iz Portlanda”.

Sport.ba/SC

Učitaj još novosti