24. 11. 2020 - 09:22
Wenger pokušao da predribla Zidanea, pa se obrukao: Sjećate...
907
Shares
 Wenger pokušao da predribla Zidanea, pa se obrukao: Sjećate li se ove scene?

Wenger pokušao da predribla Zidanea, pa se obrukao: Sjećate li se ove scene?

24. 11. 2020 - 09:22
0
Shares

Arsene Wenger je najveći dio trenerske karijere proveo u Arsenalu gdje je ostavio zaista dubok trag, ali što se tiče fudbalske karijere tu se ne može pohvaliti da je bio nešto zapažen.

Wenger kao fudbaler nije bio nešto "nadaren" i većinom je igrao u francuskim niželigašima. Karijeru je završio 1981. godine i odlučio je da se posveti trenerskom poslu gdje je bio zaista fantastičan.

screenshot-24

On je proveo čak 22 godine na klupi Arsenala s kojim je jedno vrijeme dominirao u Engleskoj. No, penzionisao se prije dvije godine i odlučio da se posveti sebi i svojoj porodici.

Ovih dana na društvrenim mrežama hit je video s humanitarnog meča koji je odigran u maju prošle godine. U centru pažnje je 69-godišnji Wenger koji je na toj utakmici pokušao da predribla Zinedinea Zidanea, ali blago rečeno to mu nije uspjelo.

Wenger je uzeo loptu i krenuo u dribling, ali je Zidane to završio kao da legendarnog trenera uopšte nema pored njega. Ipak, treba imati hrabrosti pa tako krenuti na jednog od najboljih veznjaka svih vremena.

Sport.ba/Sprtsport

Učitaj još novosti