23. 11. 2020 - 23:19
Galliani: Da su nam priznali taj gol, povijest bi bila...
907
Shares
Galliani: Da su nam priznali taj gol, povijest bi bila drugačija. Milan bi harao

Galliani: Da su nam priznali taj gol, povijest bi bila drugačija. Milan bi harao

23. 11. 2020 - 23:19
0
Shares

NA San Siru se 25. veljače 2012. igralo 25. kolo Serie A, a na rasporedu je bio direktni derbi za prvaka između Milana i Juventusa. Aktualni prvak Milan je imao bod više, ali i utakmicu više, a Juve se vraćao na velika vrata nakon afere Calciopoli, zbog koje je završio u drugoj ligi.

Tada je Massimiliano Allegri vodio crveno-crnog prvaka, a u 15. minuti Antonio Nocerino je doveo Milan u prednost. Stara dama je u tim trenucima bila u šoku i drugi gol Milana visio je u zraku, no onda je stigla 25. minuta koja će, pokazat će se, promijeniti povijest talijanskog nogometa.

Robinho je iz kornera s lijeve strane dodao do Urbyja Emanuelsona, on je sjajno ubacio u šesnaesterac nakon čega je Philippe Mexes glavom šutirao s 13-14 metara, a Gianluigi Buffon maestralno skinuo njegov šut sa same linije. Međutim, lopta se odbila do Sulleyja Muntarija, koji je s nekoliko metara pucao glavom, a Buffon je loptu izvukao barem pola metra iza gol-linije. Muntari i suigrači krenuli su slaviti, talijanski komentatori urlali su na novi pogodak Milana, a onda šok.

 

Glavni sudac Paolo Tagliavento najprije je pokazao rukom na centar, ali je potom neshvatljivo spustio ruku i nastavio kao da se ništa nije dogodilo. Nije reagirao niti drugi linijski sudac Roberto Romagnoli, koji je imao savršenu poziciju u trenutku kada je Buffon iz gola izvadio loptu.

Učitaj još novosti