23. 11. 2020 - 14:25
Navijači i simpatizeri NK Čelik obezbijedili klubu 50.000 KM...
907
Shares
Navijači i simpatizeri NK Čelik obezbijedili klubu 50.000 KM na godišnjem nivou

Navijači i simpatizeri NK Čelik obezbijedili klubu 50.000 KM na godišnjem nivou

23. 11. 2020 - 14:25
0
Shares

Nogometni klub Čelik je nakon odlaska turskih "investitora", te velikih dugova koje su ostavili bio u veoma teškom položaju. 

Prijetilo mu je čak i gašenje, ali onda su u pomoć pristigli oni koji ga i najviše vole. Vjerovatno da nije bilo UG "Robijaši 1988" Zenica danas NK Čelik ne bi ni postojao. Oni su preuzeli klub u najgorem mogućem trenutku u historiji i za kratko vrijeme pokazali da se klubom može ophoditi domaćinski i bez ikakvog interesa.

celik
brojne pozitivne stvari uradila je trenutna uprava na čelu sa Denisom Mušovićem, ali i bivše rukovodstvo kluba sa Arminom Gafurovićem. Čelik raste iz dana u dan, a mnogi problemi se rješavaju i bit će riješeni u narednom periodu.

Dobar rad u klubu prepoznali su i navijači Čelika širom svijeta. Kako je klub danas objavio na svojoj oficijalnoj stranici u akciji naziva "12 igrač" za dva mjeseca koliko traje ova akcija 32 učesnika obezbjedilo je klubu prihod na godišnjem nivou od 50.400 KM.

Ovaj akcija svakako prerasta u jedan lijep program za klub, tako da se u narednom periodu očekuje i masovnija podrška kako svih navijača Čelika u Zenici, BiH, ali i inostranstvu, koji su i u ovoj akciji djelom pokazali da vole NK Čelik i kada je klub u teškoj situaciji.

NK Čelik je od ove sezone učesnik Kantonalne lige ZDK, gdje je nakon prvog dijela sezone na prvom mjestu i vrlo je izvjesno da će naredne sezone igrati u Drugoj ligi-centar.

Pred Zeničanima je dugotrajan proces ozdravljenja kluba, ali čini se da ljudi koji vode klub s Bilinog polja upravljaju s njime onako kako se trebalo upravljati posljednjih 20-tak godina, kada su se i napravili ti dugovi.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti