21. 11. 2020 - 12:57
Ronaldo potpuno zapušio usta svima: Smatraju ga uobraženim i...
907
Shares
Ronaldo potpuno zapušio usta svima: Smatraju ga uobraženim i bahatim, ali malo koji fudbaler ovo je ikada uradio!

SJEĆANJE NA 2016. GODINU

Ronaldo potpuno zapušio usta svima: Smatraju ga uobraženim i bahatim, ali malo koji fudbaler ovo je ikada uradio!

Sport.ba
21. 11. 2020 - 12:57
0
Shares

Cristiano Ronaldo i dalje je jedan od najboljih fudbalera svijeta iako već uveliko gazi ka 36. godini (tačnije u februaru će napuniti tih 36). 

Momak s Madeire ispunio je apsolutno najluđe snove, te postao prava sportska ikona i jedan od najboljih u historiji sporta općenito.

Mnogi pak smatraju da je itekako arogantan i nadobudan, ali istina je sljedeća: CR7 je jedan od najvećih humanitaraca među slavnim ličnostima.

Zvijezda Juventusa to je potvrdila bezbroj puta, a mi ćemo podsjetiti na slučaj iz sada već daleke 2016. godine kada su ga zamolili da donira kopačke za dobrotvornu aukciju.

U pitanju je bio spas života jednog desetogodišnjaka, koji je imao i do 30 napadaja dnevno zbog moždanog poremećaja i život mu je bukvalno visio o koncu.

Mnogi nisu vjerovali da će portugalska zvijezda uopće se odazvati na poziv, a onda iznenađenje: nekadašnji igrač Uniteda i Reala sve je demantovao i umjesto kopački uradio je mnogo više.

Naime, Ronaldo je platio cijeli iznos operacije od ne baš malih 83.000 dolara. Tako je još jednom mnogima zapušio usta i stavio do znanja da nije baš samo "maneken na terenu”, već i veliki čovjek prije svega.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti