21. 11. 2020 - 11:17
ON JE ČOVJEK OD ČELIKA, A OVO JE NJEGOVA MILIONSKA TAJNA!...
907
Shares
ON JE ČOVJEK OD ČELIKA, A OVO JE NJEGOVA MILIONSKA TAJNA! Nikad NIJE propustio utakmicu, igra već osam godina i hoće još 15!

ON JE ČOVJEK OD ČELIKA, A OVO JE NJEGOVA MILIONSKA TAJNA! Nikad NIJE propustio utakmicu, igra već osam godina i hoće još 15!

21. 11. 2020 - 11:17
0
Shares


Od dana kada je draftovan, prije osam godina - 2012, kvoterbek Sijetl Sihoksa Rasel Vilson nije propustio nijedan start u NFL ligi!

Sinoćnji meč (i pobjeda) protiv Arizona Kardinalsa bio mu je 136. uzastopni meč kao starteru, što je druga najduža serija u američkom fudbalu!
Dvije stvari su ključne za ovakvu seriju Rasela Vilsona - morate da budete dovoljno dobri da vas trener ne izbaci iz tima, i da ostanete zdravi.

Ako imamo u vidu Vilsonove nedavne izjave, kako piše Telegraf, ovo prvo je mnogo lakše nego ovo drugo, jer prema sopstvenoj tvrdnji, 31-godišnji kvoterbek skoro svo slobodno vrijeme provodi pokušavajući da što bolje oporavi tijelo i ostane zdrav.

screenshot-32

I baš tokom nedavnog gostovanja u podkastu Bila Samonsa, sjajni NFL as je govorio o tom fenomenu i otkrio kako i koliko novca troši da ostane zdrav. Cifra je zaista impresivna.

- Mislim da trošim milion dolara godišnje, ako ne i više, samo na oporavak i pripremu - otkrio je Vilson.

Njegov klub Sijetl je novim četvorogodišnjim ugovorom (140 miliona dolara po sezoni) investirao u Vilsona, pa nije čudo ni što je Rasel djelić tog novca usmjerio kao pametnu invesiticiju u samog sebe.

A šta sve možete da dobijete za milion dolara kada je riječ o oporavku? Vilson je objasnio do detalja.

- Imam čitav tim ljudi koji se bavi mojim zdravljem i pripremom. Ličnog trenera koji je ful-tajm zaposlen, putuje sa mnom svuda, a trenira i moju suprugu Kjaru. On me svuda prati i vodi računa da ispravno radim sve što je bitno za moju pripremu - rekao je Vilson i nastavio:

- Tu je i lični maser, zatim dva kuhara, to je čitav tim stručnjaka koji se stara o meni i mojoj karijeri. Već pet ili šest godina koristim pomoć provjerenih stručnjaka. Imam sve igračke, čak i hiperbaričnu komoru koju koristim tri ili četiri puta nedjeljno. Skoro svakog dana imam neki tretman.

Tvrdi i da trenira 363 do 365 dana godišnje.

- Vjerovatno da treniram 363 dana jer možda napravim pauzu za Božić, ali to je dan ili dva, ne više. Za Dan zahvalnosti često igramo utakmice tako da faktički i nemam odmor tokom godine. Od 363 do 365 dana godišnje provodim na treninzima i uvijek imam da radim na nečemu - tvrdi Vilson.

Simons je tokom razgovora uporedio Rasela sa Lebronom Džejmsom, koji je 2018. godine otkrio da troši milion i po dolara kako bi ostao u formi. Kao i “Kralj”, i kvoterbek Sijetla planira dugačku i uspješnu profesionalnu karijeru.

- Pokušaću da igram američki fudbal do 45. godine. Minimum. Moj karakter je da ostavim srce i dušu na terenu i učiniću sve što mogu da vodim računa o sebi u tako delikatnom trenutku u karijeri. Ojsećam se dobro i igraću u NFL još dugo - obećava Rasel Vilson.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti