21. 11. 2020 - 10:57
Turci smijenili selektora iz bizarnog razloga
907
Shares
Turci smijenili selektora iz bizarnog razloga

Turci smijenili selektora iz bizarnog razloga

21. 11. 2020 - 10:57
0
Shares

Košarkaški savez Turske bio je pun optimizma, sa Shaneom Larkinom u reprezentaciji reprezentacija bi dobila sasvim drugačiji izgled, međutim nisu svi željeli Amera u nacionalnom timu, prije svih nije ga želio selektor Ufuk Sarica. I kad je Savez morao birati – izabrao je Larkina.

Selektor je ispraćen uz kratko saopštenje na stranici Saveza, protokolarna zahvalnost i to je to... Ni slova o razlozima, međutim turski mediji ne dvoje, uzrok je Larkin. Sarica ga nije volio...

screenshot-30

Nikom nije jasno zašto, jer Larkin ne bi bio prvi košarkaš iz SAD-a koji je zaigrao za Tursku. Sjetite se Bobbyja Dixona, sad Ali Muhameda, koji je 2015. igrao na Eurobasketu za Ergina Atamana i njegovog pomoćnika Ufuka Saricu?! Lani na Mundobasketu, Sarica je već bio selektor, a u reprezentaciji mu je bio Scottie Wilbekin, koji mu je bio najbolji asistent, međutim kod Larkina mu je nešto nedostajalo. Niko ne zna tačno što, međutim ko ne bi želio ponajboljeg evropskog igrača u ekipi, kad već ne čuva „čistoću turske košarke“?

Što god bio razlog, Sarica neće voditi Turke protiv Hrvatske 27. novembra u kvalifikacijama za Eurobasket, brigu o nacionalnoj selekciji preuzet će bivši trener Tofasa Orhun Ene za tu utakmicu, ali i za onu dva dana poslije s Nizozemskom.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti