20. 11. 2020 - 07:54
Španija bruji o Pjaniću: Pazite šta su Katalonci pripremili za...
907
Shares
Španija bruji o Pjaniću: Pazite šta su Katalonci pripremili za meč u Madridu

Španija bruji o Pjaniću: Pazite šta su Katalonci pripremili za meč u Madridu

20. 11. 2020 - 07:54
0
Shares

Miralem Pjanić i Barcelona u subotu gostuju Atletico Madridu.

Profesionalni fudbaleri diljem Europe i svijeta nemaju vremena za odmor, nakon što su završene reprezentativne obaveze, već za vikend mnoge očekuju novi teški fizički i psihički izazovi.
 
Izuzetak nije ni naš Miralem Pjanić koji u subotu igra derbi kola La Lige u Madridu. “Mali princ” i njegova Barca na Wanda Metropolitanu igraju protiv Atletico Madrida.

Ovo je velika prilika za našeg reprezentativca da se napokon ustali u prvoj postavi s obzirom da je Sergio Busquets povrijeđen te Ronald Koeman nema razloga da ne uvrsti bh. veznjaka u prvu postavu.

Ipak, mnogo pažnje u španskoj javnosti izazvala je objava Barcelone kako će u Madridu po prvi put nastupiti u dresovima čiji je dizajn inspirisan zastavom Katalonije.

Podsjetimo da španska vlada ima ogromne probleme sa ovom regijom koja već dugo vremena traži nezavisnost. Katalonija je 2017. godine proglasila nezavisnost i objavila raskidanje svih odnosa sa ostatkom Španije, no španska vlada je slanjem vojske i policije u tu pokrajinu ugušila pobunu.

Učitaj još novosti