19. 11. 2020 - 12:54
Noć razmjena u NBA ligi, Dončić dobio veliko pojačanje u Dallasu
907
Shares
Noć razmjena u NBA ligi, Dončić dobio veliko pojačanje u Dallasu

Noć razmjena u NBA ligi, Dončić dobio veliko pojačanje u Dallasu

19. 11. 2020 - 12:54
0
Shares

Osim neobičnog NBA drafta, sinoć smo u najjačoj ligi svijeta imali tri važna tradea koji će dosta utjecati na snagu ekipa uključenih u razmjene.

Najaktivniji su bili Philadelphia 76ersi koji su prvo poslali Ala Horforda u Oklahoma City Thunder za Dannyja Greena, a u OKC su još poslali i pick prve te druge runde. Uz to poslali su pick prve runde iz 2025. godine u Oklahomu kao i prava na Vasilija Mičića, srpskog playmakera koji igra u turskom Efesu.

Trade ima smisla za obje ekipe. Novi GM Sixersa je Daryl Morey koji preferira košarku s puno vanjskih šuteva, a s obzirom na to da Al Horford ima veliki ugovor i nije funkcionirao u paru s Joelom Embiidom, Morey je odlučio dodati odličnog šutera Philadelphiji. Zato je morao i žrtvovati pick prve runde, jer Horford ima veliki ugovor koji traje još tri godine.

Dončić dobio veliku pomoć

Ubrzo nakon toga Morey je dodao još jednog šutera. U razmjeni s Dallas Mavericksima je mijenjao Josha Richardsona za Setha Curryja. Još jedna razmjena koja ima smisla za obje ekipe, Seth Curry je novi šuter u Sixersima, a Richardson je sjajan igrač u obrani i napadu koji jako može pomoći Luki Dončiću u organizaciji Dallasove igre bez da gotovo svaki napad Mavsa ovisi o sjajnom Slovencu.

Rubio se vraća gdje je počeo u NBA ligi

U posljednjem velikom tradeu večeri treba istaknuti kako su Minnesota Timberwolvesi napravili razmjenu za Rickyja Rubija, a u suprotnom smjeru su poslali pickove na draftu u Oklahomu. Rubio se tako vraća u ekipu koja ga je uzela kao 5. pick drafta 2009., gdje je proveo prvih šest sezona svoje NBA karijere.

Na kraju manji trade napravili su Los Angeles Clippersi koji su 19. pick Brooklyn Netsa poslali u Detroit Pistonse u zamjenu za šutera Lukea Kennarda, a Netsi su dobili Landryja Shameta, također jako dobrog šutera.

(Index.hr)

Učitaj još novosti