19. 11. 2020 - 10:35
BAJEVIĆ JE BIVŠI, JE LI OVO NOVI SELEKTOR Nekadašnji centarfor...
907
Shares
BAJEVIĆ JE BIVŠI, JE LI OVO NOVI SELEKTOR Nekadašnji centarfor Milana nadomak klupe BiH

BAJEVIĆ JE BIVŠI, JE LI OVO NOVI SELEKTOR Nekadašnji centarfor Milana nadomak klupe BiH

19. 11. 2020 - 10:35
0
Shares

Ko će naslijediti Dušana Bajevića

Dušan Bajević je okončao svoj, izuzetno neuspješni, mandat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naravno, sada je pitanje ko će ga naslijediti i ko će biti spreman uhvatiti se u koštac sa reprezentacijom koja ostaje u popriličnom rasulu.

Određene želje

Promjene slijede i u vrhu Nogometnog saveza BiH, gdje će na kormilo stići Vico Zeljković, a prema informacijama do kojih smo došli, upravo on ima određene želje, kada se govori o selektorskoj poziciji.

Kako saznaje "Avaz" uspostavljeni su kontakti sa Markom Simoneom (Marco) nekadašnjim italijanskim fudbalerom, koji je, između ostalog, nekada nosio dres Milana, PSG-a, Monaka..., a igrao je i za reprezentaciju Italije.

Prema informacijama do kojih smo došli, Simoneu bi se u stručnom štabu trebao naći Branimir Krunić, nekadašnji bh. reprezentativac i trener banjalučkog Borca.

Posljednji klub

Inače, 51-godišnji Simone trenersku karijeru je počeo u Monaku, a na nakon toga je radio kao sportski direktor, a zatim i trener u švicarskoj Lozani. Potom je radio u Francuskoj, ali ne u klubovima iz najvišeg ranga, da bi se otisnuo u Tunis.

Posljednji angažman mu je bio marokanski Šabab Mohemedija, klub s kojim se rastao tačno prije godinu dana.

(Avaz)

Učitaj još novosti