16. 11. 2020 - 19:51
Izbor najboljeg sportiste BiH u 2020. godini: U trci ostala...
907
Shares
Izbor najboljeg sportiste BiH u 2020. godini: U trci ostala samo trojica

Izbor najboljeg sportiste BiH u 2020. godini: U trci ostala samo trojica

16. 11. 2020 - 19:51
0
Shares

Rukometaš Benjamin Burić, fudbaler Miralem Pjanić i košarkaš Jusuf Nurkić u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2020. godini.

Stručni žiri 20. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH, manifestacije u tradicioalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH na trećoj sjednici skratio je liste nominovanih u svim kategorijama. U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su biciklistkinja Lejla Tanović, košarkašica Marica Gajić i odbojkašica Ajla Paradžik.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvene širenjem virusa korona sve ovogodišnje sjednice održavaju se online a žiri je analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu.

U užoj konkurenciji su Ženski odbojkaški klub Jedinstvo Bimal, Ženska košarkaška reprezentacija BiH i Košarkaški klub Igokea. Laureat nagrade za najboljeg trenera bit će Goran Lojo (košarka), Amar Njemčević (biciklizam) ili Dragan Bajić (košarka).

Posljednju sjednicu stručni žiri kojeg ovaj put čine predstavnici medija u BiH, sportski radnici, čelnici Olimpijskog komiteta BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH, a kojim predsjedava Slađana Golić, održat će u decembru. Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportistkinju također je skraćena. U užem izboru su: Lara Stanić, Ajla Čajić (rukomet), Katarina Popić (odbojka), Sofija Krajšumović (fudbal), Melisa Mehanović (kik boks), Lana Pudar i Iman Avdić (plivanje). Za nagradu za najperspektivnijeg sportistu konkurišu: Oleg Galić (odbojka), Aleksa Vuković (biatlon), Luka Perić (rukomet), Marko Maksimović (tenis) i Ajdin Hasić (fudbal).

"Nezavisne novine" i Radio televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike.

Novi.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti