14. 11. 2020 - 20:42
Evo koliko je Kobe Brajant zaradio nakon smrti
907
Shares
Evo koliko je Kobe Brajant zaradio nakon smrti

Evo koliko je Kobe Brajant zaradio nakon smrti

14. 11. 2020 - 20:42
0
Shares

FINANCIJSKI časopis Forbes, koji često objavljuje liste najbogatijih ljudi u raznim konkurencijama, jučer je plasirao popis pokojnih celebrityja koji zarađuju milijune dolara i nakon smrti.

Na šestome mjestu našao se Kobe Bryant, košarkaška legenda koja je u siječnju poginula u padu helikoptera s kćerkicom Giannom i još sedmero ljudi.

"Nakon što je legenda Lakersa poginula u helikopterskoj nesreći Nike je rasprodao svu njezinu robu. Navijači su razgrabili i njegovu autobiografiju, koja je ove godine prodana u 300.000 primjeraka", objašnjava Forbes kako je Bryant u 2020. zaradio 20 milijuna dolara.

Dio Kobeovih fanova napao je Forbes jer je njihovog idola uvrstio na taj popis tvrdeći da je prerano za takvo što te da je Bryant "puno više od mrtvog celebrityja".

Bryant ipak nije prvi sportaš na ovom popisu. Golfer Arnold Palmer, koji je 2016. preminuo od srčane bolesti u dobi od 87 godina, četvrti je s 25 milijuna zarade, ponajviše na račun limunade koja nosi njegovo ime, ugovora s MasterCardom i prodaje brendirane robe u Aziji.

Na prvome mjestu je i dalje Kralj popa Michael Jackson, čiji je Mijac Music katalog zbog dugogodišnjeg ugovora sa Sonyjem donio više od 70% od 48 milijuna dolara koje je pokojni pjevač zaradio u ovoj godini.

 

Učitaj još novosti