10. 11. 2020 - 21:23
Hrvatska u nevjerojatnoj drami penala izgubila od Češke i ne...
907
Shares
Hrvatska u nevjerojatnoj drami penala izgubila od Češke i ne ide na SP u futsalu

Hrvatska u nevjerojatnoj drami penala izgubila od Češke i ne ide na SP u futsalu

10. 11. 2020 - 21:23
0
Shares

Hrvatska futsal reprezentacija u drami penala izgubila je od Češke i ne ide na Svjetsko prvenstvo u Litvi sljedeće godine. Regularni dio utakmice je završio 2:2.

Kao u prvoj utakmici u Zadru, Hrvatska je dominirala u posjedu dok je Češka svoje prilike čekala iz kontre.

Već u četvrtoj minuti Hrvatska je povela, Novak je odlično pratio odbijanac i zakucao loptu u mrežu za 1:0. Česi su uzvratili samo tri minute kasnije nakon prekršaja. Zaruba je dodao Holyju na povratnoj, a ovaj je snažno pogodio za 1:1.

Nastavila je Hrvatska s dominacijom, a ona se pretvorila u novi pogodak, ovoga puta u 18. minuti prvog poluvremena. Marinović je krasnim driblingom izbacio dvojicu protivničkih igrača i pronašao Matoševića na povratnoj koji je zabio za 2:1. Česi su ponovno brzo izjednačili, uz puno sreće. Zaruba je potegnuo iz daljine, lopta se odbila od Novaka, prevarila Primića i ušla u gol.

Oprezno drugo poluvrijeme
Drugo poluvrijeme igralo se puno opreznije s obje strane. Pogotovo je oprezna bila Češka koja je imala šansi, ali nije ozbiljno zaprijetila. Hrvatskoj je trebao praktički jedan gol jer bi u tom slučaju Češka morala zabiti dva za prolazak, pa su domaćini uglavnom proveli drugi dio utakmice braneći se. Rezultat se nije mijenjao i išlo se u produžetke.

Hrvatska je nastavila s boljom igrom, Marinović je promašio zicer u prvom produžetku, a dva dobra pokušaja je imao i Jelovčić. Treba izdvojiti i dvije dobre obrane hrvatskog vratara Primića koji je u zadnjih 20 sekundi drugog produžetka obranio dva neugodna pokušaja domaćina,prenosi Index.

Drama penala
Nakon svega išlo se na penale. Marinović, Jelovčić i Suton su hladno zabili u prve tri serije za Hrvatsku, dok su za Čehe zabijali Kudelka, Vnuk i Holy. Perić je potom zabio za 4:3, a Primić je obranio Zarubi. Potom je Kanjuh mogao pogoditi i odvesti Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo, no Vahala je obranio dok je Seidler izjednačio na 4:4.

U sljedećoj seriji je Horvat promašio, a ovoga puta Česi pucaju pod pritiskom, rezervni golman Luketin je obranio i zadržao Hrvatsku u igri. Đuraš i Slovaček sigurno su pogodili u sedmoj seriji, no sve se riješilo u osmoj. Matoševićev pokušaj je obranjen, Česi su pogodili i tako izborili Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je posljednji put na SP-u u futsalu nastupila prije 20 godina.

 

 

Učitaj još novosti