05. 11. 2020 - 17:48
ZMAJEVI OSTAVILI SRCE NA TERENU: Sreća okrenula leđa kad je...
907
Shares
ZMAJEVI OSTAVILI SRCE NA TERENU: Sreća okrenula leđa kad je najpotrebnije

ZMAJEVI OSTAVILI SRCE NA TERENU: Sreća okrenula leđa kad je najpotrebnije

05. 11. 2020 - 17:48
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u gostima protiv Njemačke sa 25:21 u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Desetkovani Zmajevi ostavili srce na terenu, ali izgubili: Sreća okrenula leđa kad je najpotrebnije
Poznato je da je Bilal Šuman mogao računati na samo deset igrača i jednog golmana, a ostali su ostali u Sarajevu jer su zaraženi koronavirusom ili su bili u kontaktu sa zaraženim, pa su morali u izolaciju.
No, i pored toga naši rukometaši su odlično otvorili meč i zaista prvo poluvrijeme senzacionalno odigrali. Već na startu smo imali prednost od 2:0, ali su Nijemci uspjeli da dođu do 2:2.

Ipak, nakon toga rukometni Zmajevi idu na plus četiri i dolaze do prednosti od 6:2, te ju nisu ispuštali do kraja prvog poluvremena. Odličan je bio Nikola Prce koji je u prvom dijelu zabio čak šest golova, ali fantastičan je bio i Benjamin Burić na golu.

Nijemci su pokušali doći do preokreta u prvom dijelu, ali naši momci su ostavili srce na terenu i zadržali prednost. Posljednji napad u prvom dijelu imao je naš tim, a odgovornost je preuzeo nevjerovatni Prce koji pogađa sa 13:9 što je bio rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu šok za naš tim jer je povredu zadobio Ivan Karačić. On je povrijedio zglob noge i nije mogao nastaviti meč i nadati se samo da nije u pitanju neka teža povreda.

Ova povreda je potresla naš tim jer je Njemačka ekspresno uspjela da dođe do preokreta. Nakon devet minuta igra u nastavku Nijemci su poveli sa 15:14, te se izostanak Karačića itekako osjetio jer je on ključni organizator naše igre,prenosi Sportsport.

No, ubrzo nakon toga smo uspjeli da odgovorimo nakon što je Nikola Prce sedmim golom poravnao na 15:15. Već u narednom napadu fantastična akcija našeg tima i pogodak Ovčine nakon cepelina za 16:15.

Ipak, nakon toga Nijemci su dosta bolje zaigrali i iskoristili naše greške u napadu, te su preokrenuli i poveli sa 20:16. Bio je vidljiv pad u igri našeg tima, ali to je bilo za očekivati s obzirom da je Šuman na raspolaganju imao samo desetoricu igrača i nije mogao nešto puno da rotira ekipu.

I pored toga naš tim je uspio da zadrži korak za ekipom Njemačke, ali je bilo jasno da nemamo snage ponovo da preokrenemo iako smo to pokušali do samog kraja posljednjim atomima snage. Na kraju Njemačka je slavila sa 25:21, ali našim momcima treba zaista čestitati na odličnoj igri i činjenici da su ostavili srce na terenu i uzdignute glave mogu napustiti teren i vratiti se u BiH.

Našu reprezentaciju već u nedjelju očekuje utakmica drugog kola kada ćemo u Bugojnu ugostiti ekipu Austrije.

Učitaj još novosti