01. 11. 2020 - 21:20
PJANIĆ PONIZIO DE JONGA KAO NIKAD DO SAD: Morate vidjet šta mu...
907
Shares
PJANIĆ PONIZIO DE JONGA KAO NIKAD DO SAD: Morate vidjet šta mu je uradio

PJANIĆ PONIZIO DE JONGA KAO NIKAD DO SAD: Morate vidjet šta mu je uradio

01. 11. 2020 - 21:20
0
Shares

Miralem Pjanić je održao čas fudbala svojim kolegama Frenkiju De Jongu i Sergiju Busuetsu.

Katalonski gigant je nakon gorkog poraza od Real Madrida u El Clasicu odigrao odličan meč i potpuno nadigrao Juventus u Torinu, a svi su očekivali da će tu formu prenijeti i u ligaški meč protiv Alavesa.

Ipak, Barca je sinoć odigrala “mršavih” 1:1 u Vitoriji i tako ponovo razočarala svoje navijače. Blaugrana je nakon prvog poluvremena gubila sa 1:0 nakon katastrofalne pogreške golmana Neta.

Ekipa Ronalda Koemana je izgledala bezvoljno i bezidejno u prvom poluvremenu, a sve se to promijenilo u nastavku kada je Nizozemac u igru uveo Miralema Pjanića i Pedrija.

Ubrzo nakon njihovog ulaska u igru tim je proigrao, a sve je kluminiralo Griezmanovim golom za 1:1. Ipak, do kraja meča Barca nije uspjela u potpunosti preokrenuti rezultat te snakon šest odigranih kola osvojili samo 8 bodova.

Jedan od rijetkih igrača koji je pokupio simpatije i dobre kritike navijača nakon meča je i naš Miralem Pjanić.

Pjanić je svojim ulaskom u igru u potpunosti promijenio dinamiku susreta te je Barca sa njim dobila kontrolu i sigurnost u sredini terena.

Jedan od najboljih pokazatelja koliko je Pjanić odigrao superiornije u odnosu na svoje kolege iz sredine terena Frenkia De Jonga i Sergia Busquetsa je i broj dodavanja koja je bh. reprezentativac imao u 45. minuta igre.

Naime, Pjanić je u drugom poluvremenu imao više dodavanja nego De Jong i Busquets zajedno u prvom.

Taj podatak je još fascinantniji kada se uzme u obzir da su Busquets i De Jong već odavno standardni članovi prvog tima dok Pjanić prilike dobija “na kapaljku”.

Ipak, nakon sinoćnog meča čak je i tvrdoglavom nizozemskom stručnjaku jasno da neko od ovog dvojca mora osloboditi mjesto za Pjanića u prvoj postavi.

Da li će to biti njegov miljenik De Jong ili klupska legenda Busquets, ostaje da vidimo.

Učitaj još novosti