30. 10. 2020 - 23:25
KAD MAČKE NEMA, MIŠEVI KOLO VODE! Amerikanac provocira Habiba,...
907
Shares
KAD MAČKE NEMA, MIŠEVI KOLO VODE! Amerikanac provocira Habiba, a UFC se naslađuje!

KAD MAČKE NEMA, MIŠEVI KOLO VODE! Amerikanac provocira Habiba, a UFC se naslađuje!

30. 10. 2020 - 23:25
0
Shares

Habib Nurmagomedov najavio je kraj karijere, ali se predsjedik UFC-a Dena Vajt nada njegovom povratku u ring. Sve to ubzava i jedan "brbljivi" Amerikanac.

Ne jenjavaju glasine o Habibu Nurmagomedovu. Kada je u subotu "udavio" Džastina Gejdžija i upisao 29. pobjedu u UFC-u, Dagestanac je najavio kraj karijere! 

Bio je to šok za sve ljubitelje borilačkih sportova, ali i razočarenje jer više nećemo gledati jednog od najboljih boraca u istoriji. Ipak, kako ističe direktor UFC-a, Dena Vajt, Nurmagomedov se možda vrati na još jednu borbu. 

- Pričao sam sa Habibom. Bio je veoma emotivan kada je borba završena, ali imam osjećaj da bi mogao ići po skor od 30:0 - rekao je tajanstveno prvi čovjek UFC-a i nastavio.

 - Želim to! Njegov otac je želio da Habib završi karijeru sa skorom 30:0, a mislim da će i on željeti da mu ispuni to - rekao je Vajt. 

Podsjećamo, Habib Nurmagomedov se povukao iz sporta pošto mu je od posljedica koronavirusa preminuo otac, koji mu je bio i trener kroz cijeli život. Njeogva majka je insistirala da se ne vraća u oktagon bez oca, što je "Orao" ispoštovao i penzionisao se. 

Nakon subotnjeg meča, neki od rivala koji nisu imali priliku da se bore sa Dagestancem, njegov potez okarakterisali su kao kukavički. Jedan od takvih je Kolbi Kovington koji je rekao da Habib može da se bije samo sa patuljcima. 

- Svi znaju da Habib ima oko 86 kilograma između borbi, ja imam manje od njega. Međutim ja sam pravi muškarac i borim se u klasi svoje težine. Spreman sam za svakog protivnika. Habib hoće da se bori samo sa patuljcima - rekao je Kovington i tako možda isprovocirao još jedan meč sjajnog Dagestanca!

Učitaj još novosti