30. 10. 2020 - 17:51
Guardiola: Premiership je pogriješio s pravilom o broju izmjena
907
Shares
Guardiola: Premiership je pogriješio s pravilom o broju izmjena

Guardiola: Premiership je pogriješio s pravilom o broju izmjena

30. 10. 2020 - 17:51
0
Shares

PEP GUARDIOLA se nada da će produljiti ugovor s Manchester Cityjem iako ga kandidat za Barceloninog predsjednika Victor Font želi vidjeti u katalonskom klubu.

Font će najvjerojatnije zamijeniti Josepa Mariju Bartomeua, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika. U izjavi za Sky Sports Font je kazao da u Barcelonu želi vratiti Pepa Guardiolu i zadržati Lea Messija.

Guardiola odrađuje posljednju godinu ugovora u klubu, ali se nada da će dobiti novi.

"Ja sam nevjerojatno sretan ovdje. Oduševljen sam u Manchesteru te se nadam da mogu napraviti dobar posao ove sezone kako bih ostao dulje", rekao je Guardiola.


"Igrači se ozljeđuju zbog gustog rasporeda"
On ima mnogo problema s ozljedama igrača, a smatra da su problemi nastali zbog kratke pauze tijekom ljeta, kao i zbog gustog rasporeda prouzrokovanog pandemijom koronavirusa. Guardiola je iskazao nezadovoljstvo zbog odluke Premiershipa da se tijekom susreta mogu izvršiti maksimalno tri izmjene.

"Trebali su ostaviti pravilo o pet izmjena po utakmici. Ne radi se samo o jednom klubu. Postoje statistike koje se ne mogu poreći. U Premiershipu igrači imaju za 47 posto više mišićnih ozljeda nego u prošloj sezoni, a to je zbog nedostatka priprema i količine utakmica. Sve lige, njemačka, španjolska, koriste pet izmjena kako bi zaštitile igrače, a ne jednu momčad. Nadam se da možemo ponovno razmotriti ovu odluku i učiniti ono što radi ostatak svijeta. Moramo prilagoditi mnoge stvari tijekom pandemije. Stvarnost je drugačija nego prije", rekao je Guardiola.

Učitaj još novosti