30. 10. 2020 - 14:47
Senzacionalni plan Barcelone: Ako se ovo ostvari Pjanić će...
907
Shares
Senzacionalni plan Barcelone: Ako se ovo ostvari Pjanić će raditi sa najvećim legendama kluba

Senzacionalni plan Barcelone: Ako se ovo ostvari Pjanić će raditi sa najvećim legendama kluba

30. 10. 2020 - 14:47
0
Shares

Barcelona u roku od 90 dana mora da održi nove predsjedničke izbore, a po svemu sudeći, oni će se održati 19. i 20. decembra, kako bi nova uprava mogla da se aktivira u zimskom prelaznom roku.

Kao što znate, Josep Marija Bartomeu je podnio ostavku, a raspušten je i čitav njegov bord direktora, sada je na čelu nezavisna komisija koja treba da pomogne oko organizacije izbora.

Prema brojnim anketama, glavni kandidat na izborima je Victor Font, koji je mjesecima unazad najglasniji u predstavljanju novog projekta. On je odbacio mogućnost da na izbore izađe zajedno sa Joanom Laportom, koji još uvijek nije zvanično podnio kandidaturu. Podsjetimo, u pitanju je najuspešniji predsjednik u historiji kluba, koji je bio na čelu Barce od 2003. do 2010. godine.

Victor Font je u jednom intervjuu zagolicao maštu navijačima Barce, jer je naglasio da ima jasnu namjeru, a to je da u klub vrati najveće legende i po njegovoj priči to uopšte nije nemoguće.

Preciznije, iz našeg ugla, trojica su sigurna, dok je pitanje šta bi četvrti i najveći radio u toj strukturi, u pitanju je Pep Guardiola.

“Moj plan je da u klub vratim Guardiolu, Puyola, Xavija i Iniestu. Potrebni su nam sposobni ljudi koji poznaju klub i koji su spremni da preuzmu odgovornost. Da bi neko preuzeo odgovornost, onda mora da zna svoj posao, a ja sam siguran da su to baš njih četvorica.”

Nije bitno ko bi šta u tom slučaju radio, u kontaktu sam sa svima i svi oni vole Barcu i gledaju je kao svoju kuću. Xavi je od početka centar našeg projekta, sa jasnim planom da bude trener, ali on je sposoban da nam pomogne na razne načine”, rekao je Font koji je na taj način diplomatski odgovorio na spekulacije o statusu Ronalda Koemana, ukoliko pobijedi na izborima.
 
On je dodao da je njihov povratak od ključnog značaja za Messijev ostanak, što je prioritet nove uprave.

“Moramo da ih vratimo kako bismo osigurali da ćemo imati vrlo konkurentan projekat. Jedina stvar koju Messi mora da zna je da je on dio konkurentnog projekta koji teži osvajanju Lige prvaka. Ne sumnjamo da ćemo, ako uspijemo da preuzmemo kormilo fudbalskog kluba Barcelona, to uspjeti da ostvarimo”, rekao je Font.

Guardiola je 2012. godine napustio Barcelonu, sa kojom je osvojio 14 trofeja, od kojih tri šampionske titule i dva trofeja u Ligi prvaka. On je u 247 utakmica ostvario 197 pobjeda.

Sada se postavlja pitanje, kako bi izgledala struktura kluba u slučaju da pobijedi Font i dovede legende kluba?

Prije svega, Iniesta je u nekoliko navrata između redova rekao da bi rado volio da sarađuje sa Xavijem, u ovom slučaju, kao njegov pomoćnik, po završetku karijere u Japanu.

Carles Puyol je oduvijek maštao o poziciji sportskog direktora, dok bi u tom slučaju Pep Guardiola mogao da bude generalni direktor ili tehnički, nešto što radi Txiki Begiristain u Cityju, a tako nešto je nemoguće da će ga privući u ovom trenutku.

Da bi se Pep vratio na klupu Barcelone, malo ko vjeruje, iako mu ove sezone baš i ne ide na Etihadu, ali ne treba zaboraviti da mu ugovor ističe u junu i da je produžetak saradnje i dalje u vazduhu.

Font sasvim sigurno prikuplja glasove senzacionalnim najavama da bi legende mogle da se vrate, ali u ovom momentu je realno da Xavi i Iniesta budu na klupi, Puyol uz Jordija Cruyfa u direktorskim foteljama, što je svakako i više nego dovoljno da navijači Barce ponovo osjete leptiriće u stomaku…

(sportske.net)

Učitaj još novosti