30. 10. 2020 - 10:50
PODATAK KOJI NIKAD NE VIĐAMO U SVIJETU FUDBALA: Igrači...
907
Shares
PODATAK KOJI NIKAD NE VIĐAMO U SVIJETU FUDBALA: Igrači Dundalka uradili nešto što je teško ponoviti

PODATAK KOJI NIKAD NE VIĐAMO U SVIJETU FUDBALA: Igrači Dundalka uradili nešto što je teško ponoviti

30. 10. 2020 - 10:50
0
Shares

U 2. kolu Lige Europe ekipa Dundalka je napravila jedinstvenu stvar koju je nemoguće nadmašiti, već je moguće samo ponoviti, ali vrlo teško.

Razlika u kvalitetu je bila očigledna još na žrijebu. Arsenal je to pokazao na terenu i rutinski savladao Dundalk FC (3:0).
 
Svjestan toga je bio i Mikel Arteta koji je „mješao karte“, pa je tako recimo na gol stavio islandskog golmana Runarssona, u vezni red mladog Willocka (21), u napad Nelsona (20) i Nketiaha (21 godina).

Taj miks mladosti i iskustva im je donio trijumf, a interesantno je da su tri gola pala u razmaku od četiri minuta i 17 sekundi. Prvo je Nketiah pogodio u 42. minutu, Willock u 44, a odmah na startu drugog poluvremena se u strijelce upisao Pepe (46. minut).

Međutim, nije to glavna stvar o kojoj se priča po završetku meča. Irski tim za 90 minuta igre nije napravio nijedan faul! Dakle, nula faulova za jedan meč. Primjera radi, Arsenal, koji je slavio na kraju, je napravio 20 prekršaja.
 
To je prvi tim u Ligi Europe, od momenta kada je u sezoni 2009/10 i zvanično došlo do promjene imena iz Kupa UEFA, koji nije napravio nijedan faul…

 

Učitaj još novosti