30. 10. 2020 - 09:04
Selektor otkrio zašto bivši igrač Sarajeva ne igra u...
907
Shares
Selektor otkrio zašto bivši igrač Sarajeva ne igra u reprezentaciji: “Dao sam mu priliku, ali..”

Selektor otkrio zašto bivši igrač Sarajeva ne igra u reprezentaciji: “Dao sam mu priliku, ali..”

30. 10. 2020 - 09:04
0
Shares

Iako već godinama pruža odlične partije u Turskoj, nekadašnjeg napadača Sarajeva i Željezničara nema u reprezentaciji.

Selektor reprezentacije Sjeverne Makedonije Igor Angelovski objasnio je zašto ne poziva Adisa Jahovića.

Iako već godinama pruža odlične partije u Turskoj, nekadašnjeg napadača Sarajeva i Željezničara nema u reprezentaciji Sjeverne Makedonije već dugo vremena.

Tamošnje medije interesovalo je postoji li mogućnost da se pređe preko određenih nesuglasica i da Jahović ponovo obuče državni dres, a odgovor na to pitanje dao je upravo selektor Angelovski.

“Jahović je fudbaler kome sam skinuo suspenziju koju je prethodno dobio nakon tuče sa Danielom Georgievskim. Dao sam mu priliku da se popravi, bio je dio momčadi za utakmicu s Italijom u Torinu, a onda je na red došla ona s Lihtenštajnnom u Strumici. Tada je došao do mene i rekao mi želi napustiti reprezentaciju jer misli da bi se trebao posvetiti klupskom fudbalu te da je došlo vrijeme za mlađe. Rekao sam mu da je za nešto takvo prerano i da nam je potreban, ali to je njegova odluka i poštujem je. Iako mislim drugačije”, ispričao je Angelovski, pa dodao:

“U 75. minuti utakmice protiv Lihtenštajna napustio je klupu za rezervne igrače samovoljno sa svojim roditeljima otišao u Skoplje i rekao da više neće igrati za reprezentaciju. Dakle, to je pitanje za njega, ja sam dao objašnjenje.”

Jahović je za reprezentaciju odigrao tek 14 utakmica i pritom je zabio tri gola.

(sportske.ba)

Učitaj još novosti