27. 10. 2020 - 23:32
Khabiba se vratio u Dagestanu, nakon borbe je krenula velika...
907
Shares
Khabiba se  vratio u Dagestanu, nakon borbe je krenula velika fešta

Khabiba se vratio u Dagestanu, nakon borbe je krenula velika fešta

27. 10. 2020 - 23:32
0
Shares

Nije nikakva tajna da je Khabib Nurmagomedov najveći sportista kojeg je Dagestan ikad dao. Isto tako ne treba objašnjavati zašto je UFC-ov prvak lake kategorije heroj svih ljubitelja te ruska republike smještene na Kavkazu. Zbog toga nitko nije iznenađen činjenicom da glavni grad, Mahačkala, u kojem živi i porodica Nurmagomedov, ne spava kad se "Eagle" bori.

screenshot-9

Ovog puta zbog prilagođenog termina borbe zapravo nisu morali niti ostajati budni, nego su borbu mogli popratiti u večernjim satima. Tako su se prijenosi borbe organizirali na više različitih mjesta, gdje su Dagestanci istu mogli zajedno pratiti, a onda i burno proslaviti pobjedu Nurmagomedova, u borbi koja će se nedugo nakon njenog završetka pokazati kao posljednja u njegovoj velikoj karijeri.

Kako se borba uz veliku napetost pratila, tako je jednaka razina opuštanja viđena nakon nje. Dagestanci su napravili veliku feštu, na ulicama se plesalo do kasnih sati, a možemo samo pomisliti kako će to izgledati kad se njihov junak i uzor, koji je o svom narodu uvijek govorio samo najljepše, vrati kući i podigne pojas prvak ispred njih.

Pogledajte.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti