26. 10. 2020 - 22:10
Ko je borac kojeg je Khabib proglasio nasljednikom?
907
Shares
Ko je borac kojeg je Khabib proglasio nasljednikom?

Ko je borac kojeg je Khabib proglasio nasljednikom?

26. 10. 2020 - 22:10
0
Shares

Khabib Nurmagomedov objavio je kraj karijere nakon što je u 29 borbi ostvario 29. pobjedu.

Uoči posljednjeg okršaja protiv Justina Gaethjea neporaženi Khabib obećao je majci da se više neće boriti bez oca koji je preminuo od koronavirusa u srpnju. 

U kategoriji koju Khabib napušta ostaju velika imena u borbi za naslov poput Gaethjea, Conora McGregora, Dustina Poirera, ali ranije je Nurmagomedov objavio kako je njegov nasljednik Islam Makačev, 29-godišnji Dagestanac koji je odrastao s Khabibom i njegovim ocem Abdulmanapom.

screenshot-20

Makačev ima 18 pobjeda u 19 borbi, a jedini poraz doživio je u UFC-u prije pet godina od Adriana Martinsa. Nakon toga u najjačoj MMA organizaciji borio se šest puta i četiri puta je slavio odlukom sudaca, a dva puta je prije kraja borbe završavao te okršaje.

Khabibov momčadski kolega trebao se također boriti u subotu, ali je njegova borba protiv bivšeg prvaka Rafaela Dos Anjosa odgođena jer je Brazilac bio pozitivan na koronavirus. Khabib bi mogao biti velika pomoć Makačevu na putu prema vrhu, još ranije je najavio da će nakon završetka karijere biti trener i pomagati dagestanskim borcima.

"Imamo puno mladih boraca kojima možemo prenijeti naše znanje. Naš tim (Tim Nurmagomedov) ponovno će biti na vrhu, ja ću vam pomoći. Radit ću koliko god godina bude potrebno", rekao je Khabib u razgovoru sa svojim trenerom Javierom Mendezom nakon borbe. 

Svađa s Conorom

Makačev je početkom godine izazvao skandal kad je napisao na Twitteru da MMA nije sport za žene. Našao se na udaru javnosti i fanova, a McGregor ga je u svom stilu izvrijeđao.

"Apsolutni kreten. Osuđena varalica na steroidima koja će učiniti sve da izbjegne udarac i borbu, a našao se komentirati jednu od najboljih borbenih razmjena koje su ikad proizvele naše borkinje. Ti mali gremlini, prljavi štakori. Sramota", napisao je McGregor.

Makačev je 2016. godine pao na doping testu na meldonium. No izlaskom pred komisiju suspenzija je povučena te je potvrđeno kako nije prekršio doping pravila.

"Naravno, radije ćeš prihvatiti borbu protiv nekog starca nego da ti još jedan Dagestanac razbije facu", izazvao je Makačev McGregora, ali do njihove borbe zasad još nije došlo.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti