26. 10. 2020 - 12:40
PREDSJEDNIK BARCELONE DAJE OSTAVKU!
907
Shares
PREDSJEDNIK BARCELONE DAJE OSTAVKU!

Josep Bartomeu

PREDSJEDNIK BARCELONE DAJE OSTAVKU!

26. 10. 2020 - 12:40
0
Shares

Prema pisanju brojnih sportskih medija Josep Maria Bartomeu mogao bi u tokom dana podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Barcelone.


Nakon što je Barca u subotu poražena u EL Clasicu od Real Madrida (1:3) nezadovoljtsvo u klubu i među navijačima je dodatno poraslo, a katalonski list Sport navodi da je Josep Maria Bartomeu spreman napustiti predsjedničku funkciju.

Isti izvor tvrdi da će osim Bartomeua ostavke ponuditi i njegovi saradnici u Upravnom odboru Barcelone. Podsjećanja radi, Bartomeu se suočava sa izglasavanjem nepovjerenja pošto su članovi kluba sakupili dovoljan broj potpisa kako bi organizovali referendum o njegovoj budućnosti.

Referendum je zakazan za 1. i 2. novembar, a glasanje će se održati nakon što klub ovjeri sve potpise. Ako dvije trećine glasova budu za odlazak Bartomeua, on će biti smijenjen, a klub će potom zakazati nove izbore.

Aktuelna Uprava Barcelone pokušava zaustaviti referendum i zato je zatražila odgodu glasanja, pozivajući se na zdravlje svojih članova usred pandemije koronavirusa. Ali ako Vlada to odbije, Sport tvrdi kako će Bartomeu podnijeti ostavku, a to bi se navodno moglo desiti već danas.

Peticija za odlazak aktuelne upravljačka garniture u Barceloni pokrenuta je još u augustu nakon sage oko transfera Lionela Messija, koji je otvoreno kritikovao klupsko rukovodstvo.

Bartomeu i Upravni odbor optuženi su za dugogodišnje loše upravljanje i čini se da im je otkucao sat na Nou Campu.

(Sport.ba/Klix.ba)

Učitaj još novosti