25. 10. 2020 - 21:15
Najtužniji El Clasico u historiji: Igrač Barce umro dan pred...
907
Shares
Najtužniji El Clasico u historiji: Igrač Barce umro dan pred meč sa Realom

Najtužniji El Clasico u historiji: Igrač Barce umro dan pred meč sa Realom

25. 10. 2020 - 21:15
0
Shares

Fudbaleri Barcelone i Reala će danas od 16 sati odigrati prvi El Clasico u sezoni, i to u trenutku kada ni jednima ni drugima ne cvjetaju ruže.

Domaćin poslije četiri kola ima samo sedam bodova (meč manje od Reala), dok je “kraljevski klub ” na 10 i na Nou Camp će istrčati sa dva uzastopna poraza iza sebe – od Cadiza i Šahtjora.

Centralna tema španskih medija je svakako potencijalni sastav koji će Ronald Koeman i Zinedine Zidane izabrati, ali i priča o najtužnijem El Clasicu u istoriji koji je odigran na proljeće 1968. godine.

Naime, “Marca” je podsjetila na duel koji je trebalo da se igra 7. aprila pomenute godine i koji je odložen na 48 sati zbog smrti tadašnjeg defanzivca Barcelone Julija Cesara Beniteza.

Benitez je Urugvajac koji je dres Barce nosio od 1961. do 1968. godine i za to vrijeme odigrao je 123 utakmice, a definitivno će ostati poznat po tome što je bio “kriptonit” legendarnom krilu Reala Franciscu Pacu Gentu s kojim je vodio epske duele.

Elem, Benitez taj sudar sa Gentom 7. aprila nije dočekao, jer je preminuo samo dan ranije. Prethodno je četiri dana ranije dobio dozvolu trenera da napusti trening i ode kod ljekara zato što se nije osjećao dobro. Dan kasnije je imao groznicu, zatim se vratio na trening gdje mu se stanje pogoršalo.

Počele su da kruže glasine oko njegovog zdravstvenog stanja, već mu je rečeno da neće igrati El Clasico, dok su u Realu bili zabrinuti da nema hepatitis i da se možda otrovao dagnjama. Zvanični medicinski podaci su rekli da je Benitez umro od sepse čiji uzrok nije utvrđen.

Učitaj još novosti