24. 10. 2020 - 22:49
Pjanić bio u kontaktu s Džekom: Otkrio zašto nije prešao u...
907
Shares
Pjanić bio u kontaktu s Džekom: Otkrio zašto nije prešao u Juventus?

Pjanić bio u kontaktu s Džekom: Otkrio zašto nije prešao u Juventus?

24. 10. 2020 - 22:49
0
Shares

Miralem Pjanić se našao u centru pažnje italijanske javnosti nakon intervjua za Tuttosport pred okršaj Barcelone i Juventusa koji je na rasporedu naredne srijede.

Pjanić se tako vraća u Torino brže od očekivanog jer je upravo iz Juventusa ovog ljeta prešao u Barcelonu. Ovi timovi sastaju se u srijedu u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

screenshot-10

Bh. veznjak izjavio je da će Juventus uvijek biti u njegovom srcu, te da je Barcelona jedini klub u koji je imao želju još da zaigra. Pjanić je govorio o Juventusu, ali i ljetnom prelaznom roku koji je iza nas.

Jedna od tema bio je i Edin Džeko koji je u finišu prelaznog roka bio na korak od dolaska u Staru damu. No, nakon što se situacija zakomplikovala Džeko je ostao u Romi, a Juventus je odlučio da angažuje Alvara Moratu.

Pjanić je otkrio da je znao da je taj transfer bio zaista blizu da se ostvari, te je poručio da se nada da će ubrzo još neki Bosanac i Hercegovac obuči dres Juventusa.

"Volio bih da još neki bh. igrač zaigra u Juventusu nakon mene i zaista bi bilo zadovoljstvo to vidjeti. Znam da je Džeko bio veoma blizu transfera i bio sam u kontaktu s njim. Objasnio sam kakav je to klub i kakvi su ciljevi. Ne znam šta je bilo i zašto nije došlo do transfera, ali to nije moja briga", rekao je Pjanić.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti