23. 10. 2020 - 16:38
Luka Jović ide šest mjeseci u zatvor? Podignuta je optužnica
907
Shares
Luka Jović ide šest mjeseci u zatvor? Podignuta je optužnica

Luka Jović ide šest mjeseci u zatvor? Podignuta je optužnica

23. 10. 2020 - 16:38
0
Shares

Luka Jović je u ožujku ove godine ignorirao molbu vlasti da srpski državljani ne dolaze u Srbiju iz zemalja pogođenih koronavirusom da ne bi došlo do daljnjeg širenja tog virusa.

Napadač Reala je primijećen na ulicama Beograda, iako je morao biti u samoizolaciji. Zbog toga su ga žestoko kritizirali u Srbiji, a imao je problema i sa zakonom. 

Tužiteljstvo je naložilo da se protiv Jovića podnese kaznena prijava u redovnom postupku. On je tako po isteku vremena koje treba provesti u karanteni, u sljedećih mjesec dana, bio sproveden na saslušanje u tužiteljstvo.

1589042903-699783-1589043006-noticia-normal-recorte1

Danas je priča dobila nastavak. Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv Luke Jovića kojim ga tereti zbog kršenja samoizolacije u Srbiji u ožujku ove godine nakon što se vratio iz Španjolske,prenosi Index.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije, precizirali su u četvrtak za Tanjug u tom tužiteljstvu, a danas je objavilo i priopćenje povodom ovog slučaja.

Optužnim prijedlogom tužiteljstvo je sudu predložilo da Joviću bude izrečena kazna od šest mjeseci zatvora. Prije podnošenja optužnog prijedloga, tužiteljstvo ukazuje da je Joviću predočena mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja - tako što bi uplatio 5 milijuna dinara u humanitarne svrhe, s čime se on nije usuglasio.

Učitaj još novosti