22. 10. 2020 - 17:13
Zna se ko je potjerao Ozila iz Arsenala: “Puno toga se vuče...
907
Shares
Zna se ko je potjerao Ozila iz Arsenala: “Puno toga se vuče već osam godina”

Zna se ko je potjerao Ozila iz Arsenala: “Puno toga se vuče već osam godina”

22. 10. 2020 - 17:13
0
Shares

Njemački ofanzivni veznjak otpisan je već mjesecima, Topnici ga se žele riješiti svim silama, no to ne ide tako kako su zamislili jer im Mesut prkosi

Mesut Ozil nije među Arsenalovim registriranim igračima za Premiership i Evropa ligu. Menadžer Mikel Arteta izostavio je svog najplaćenijeg nogometaša s oba popisa i time mu jasno dao do znanja što mu je činiti.

Njemački ofenzivni veznjak otpisan je već mjesecima, Topnici ga se žele riješiti svim silama, no to ne ide tako kako su zamislili jer im Mesut prkosi.

Zarađuje u londonskom klubu oko 20 miliona eura godišnje i gotovo da ne postoji klub koji na svoj platni spisak želi dodati toliki trošak. Nakon što je saznao da je skroz otpisan, Ozil se oglasio uz poruku da je “šutio do sada, ali više neće.”

O svemu je nešto imao kazati i Arteta koji ga je potjerao.
 
“Situacija oko njega nije nova. Atmosfera oko njega otkako sam došao u Arsenal je jako teška. Puno toga se tu vuče već osam godina”, rekao je Španac pa nastavio:

“Htio sam najbolje za njega i puno puta smo bili blizu da se zbližimo, no sve se vraćalo na staro kad bih ga morao izostaviti iz ekipe. Nema to veze s ponašanjem ili sa smanjenjem plate o čemu se pisalo. To nije tačno. Zaposlen sam kao menadžer da pobjeđujem i da donosim najbolje odluke za klub. Mesut je imao svoju šansu kao i svi drugi igrači, no ja gledam svakodnevno što igrač može donijeti momčadi. Neću se kriti iza kluba ili vlasnika. Donio sam tu odluku da ne bude u momčad i savjest mi je čista. Žao mi je što sam morao igrače izostaviti, ali svakoga mogu pogledati u oči. Od samog početka sam prema svima bio otvoren.”

Učitaj još novosti