22. 10. 2020 - 15:42
ZIDAN NAPUŠTA REAL MADRID, NAŠLI SU MU ZAMJENU: Potres u klubu?!
907
Shares
ZIDAN NAPUŠTA REAL MADRID, NAŠLI SU MU ZAMJENU: Potres u klubu?!

ZIDAN NAPUŠTA REAL MADRID, NAŠLI SU MU ZAMJENU: Potres u klubu?!

22. 10. 2020 - 15:42
0
Shares

U cijeloj priči jedna je stvar bila dobra za Real, a to je što na tribinama nije bilo publike jer bi zasigurno uz zvižduke s tribina tenzije bile i veće

Atmosfera u Real Madridu je turobna nakon dva uzastopna i neočekivana poraza, prenose SN. Nakon šoka od Kadiza u španskom prvenstvu uslijedio je još jedan u Ligi prvaka od desetkovanog Šakhtara (2:3). Bio je to poraz nakon kojeg se Florentino Perez, predsjednik “Kraljevskog kluba”, spustio u svlačionicu Reala.
 
Nije to ništa neobično, Perez se često spušta u svlačionicu, ali ovoga puta njegov silazak bio je jako turoban.

– Bilo je tužnih lica i tenzija, a niko nije uspio povezati tri riječi, uključujući Pereza”, riječi su kojima “Marca” opisuje atmosferu u Realovoj svlačionici nakon Šakhtara.

zidane-sad
 
U cijeloj priči jedna je stvar bila dobra za Real, a to je što na tribinama nije bilo publike jer bi zasigurno uz zvižduke s tribina tenzije bile i veće. A dva poraza Realu nisu mogla doći u gore vrijeme, uoči subotnjeg ‘El klasika’ i okršaja protiv Borussije Monchengladbach u Ligi prvaka.

Situacija uvelike podsjeća na događaje oko Reala iz prošle sezone kada je klub iz Madrida putovao u Istanbul i trebala mu je pobjeda za ‘opstanak’ u Evropi. Kasnije je Zinedine Zidane uspio posložiti stvari i odvesti ekipu do naslova u španskom prvenstvu. Ali u slučaju poraza protiv Barcelone ozbiljno bi mu se zatresla klupa, a navodno Perez već ima zamjensko rješenje i asa iz rukava koji se zove Mauricio Pochettino…

Učitaj još novosti