21. 10. 2020 - 15:04
Conor McGregor tvrdi da je dobijao Khabiba u borbi
907
Shares
Conor McGregor tvrdi da je dobijao Khabiba u borbi

Conor McGregor tvrdi da je dobijao Khabiba u borbi

21. 10. 2020 - 15:04
0
Shares

Conor McGregor očigledno ne može da prežali poraz kojeg je prije dvije godine doživio od Khabiba Nurmagomedova.

Irski borac je izdominiran od čudesnog Dagestanca, a u četvrtoj rundi je tapkao i predao je meč, te je Khabib odbranio titulu prvaka lake kategorije.

screenshot-65

Međutim, dvije godine kasnije McGregor tvrdi da je on bio taj koji je dominirao i da je imao prednost.

"Dobio sam prvu rundu. 3-1 je u moju korist. Laktovi, koljena, kratki udarci. Drugu je dobio on, imao j pokušaj kimure, ali tu sam ga pogodio koljenom i tako se oslobodio pritiska. Bio je savršen udarac. Osvojio sam i treću, pa i četvrtu rundu do rušenja", tvrdi Conor.


Objasnio je zašto misli da je dobio prvu rundu.

"Dobio sam je po načinjenoj šteti. Satjerao sam ga uz ogradu, pogodio koljenom u vrat kada je išao na rušenje, 15 sekundi od početka. Pogodio sam ga laktom, to ga je zaledilo,a zatim su išli kratki udarci na isto mjesto dok me je pokušavao obmotati nogama. Prva runda je za njega bila strašna, a druga ga je spasila", tvrdi McGregor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unlucky lads ????

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on


Conor očigledno ne može da prežali ovaj poraz. Mnogi vjeruju da na ovakav način pokušava da Khabiba izazove na potencijalni revanš, ali to se za sada neće dogoditi.

The Eagle nema namjeru da mu pruži novu šansu, a naredni izazov za njega stiže već tokom vikenda kada će se boriti protiv Justina Gaethjea.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti