21. 10. 2020 - 10:37
Pique se pridružio Ter Stegenu i De Jongu protiv Messija
907
Shares
Pique se pridružio Ter Stegenu i De Jongu protiv Messija

Pique se pridružio Ter Stegenu i De Jongu protiv Messija

21. 10. 2020 - 10:37
0
Shares

Barcelona je objavila da su Pique, Ter Stegen, Lenglet i De Jong potpisali produljenje ugovora s klubom te je tim povodom otkrila: "Dogovor s ovim igračima postignut je nakon višetjednih pregovora i uključuju privremenu prilagodbu plaća aktualnim okolnostima koje je donijela kriza izazvana pandemijom koronavirusa."

Prevedeno; navedeni igrači produljili su ugovore s Barcelonom, ali uz manju plaću od dosadašnje.ž

screenshot-74

Prije samo dva dana Pique je bio među pobunjenicima protiv uprave predvođenima Messijem

Potpisnici pisma o smanjenju plate bili su kapetani prve momčadi Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto i Gerard Pique. Ipak, nisu svi u prvoj momčadi bili suglasni s većinom. Čak pet igrača nije potpisalo pismo: Marc-Andre ter Stegen, Clement Lenglet, Frenkie de Jong, Miralem Pjanić i Sergino Dest.

I dok je za posljednju dvojicu jasno da na stranu pobunjenika nisu stali jer su u klub došli posljednji, pa su odmah i dobili ugovore prilagođene koronakrizi, postupak Ter Stegena, Lengleta i De Jonga, trojice ključnih igrača, španjolski mediji opisali su kao njihovo okretanje leđa suigračima. 

Međutim, zanimljivo je što se njima pridružio Gerard Pique. Jedan od simbola i kapetana kluba, koji je prije samo dva dana potpisao spomenuto pismo u kojem je odbio smanjenje plaće zbog koronakrize, sada je potpuno promijenio stav i potpisao produljenje ugovora za manju plaću. 

Pique je k tome pristao na još jedan ustupak na svoju štetu. Ugovor uz odštetnu klauzulu potpisao je do lipnja 2024., ali taj mjesec i godinu u Barceloni će dočekati samo ako od iduće sezone pa do kraja ugovora ostvari određeni broj nastupa. Ako ga odradi do kraja, Pique će po njegovom isteku imati 37 godina. 

Zašto u ovom slučaju nije najvažnija vijest da su trojica i posebno Pique, potpisali nove ugovore?

Ter Stegen je potpisao također uz odštetnu klauzulu od pola milijarde eura, a u Barceloni će biti do lipnja 2025. Lenglet i De Jong potpisali su do 2026. Prvi uz odštetnu klauzulu od 300, a drugi od 400 milijuna eura. 

Ovaj postupak Ter Stegena, Lengleta, De Jonga, ali prije svega Piquea nije važan samo kao njihov dokaz vjernosti Barceloni i prilagodbe krizi niti je ponoćna objava Barcelone važna zato što pokazuje da su četiri igrača potpisala koronaugovore, koji je jednom od njih "doživotni".

Važni su i jer pokazuju da su se suprotstavili ostatku momčadi predvođenoj Messijem. Njemu ugovor istječe idućeg ljeta. 

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti