21. 10. 2020 - 08:55
OVO SIGURNO NISTE ZNALI Slavni glumac je bio odličan fudbaler,...
907
Shares
OVO SIGURNO NISTE ZNALI Slavni glumac je bio odličan fudbaler, igrao je i protiv ZVEZDE i osvojio TROFEJ!

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Slavni glumac je bio odličan fudbaler, igrao je i protiv ZVEZDE i osvojio TROFEJ!

21. 10. 2020 - 08:55
0
Shares

Šira javnost možda ne zna, ali slavni glumac Rade Šerbedžija bio je izvanredan fudbaler. Doduše, “malofudbaler”, odnosno što bi se danas reklo - futsaler.

Pojedine zanimljive detalje iz sportske karijere Šerbidžija je ispričao u razgovoru za jednu hrvatsku televiziju po završetku svečane premijere filme “Ribanje i ribarsko prigovaranje”.

screenshot-38

Šerbedžija je za tu ulogu nagrađen “Zlatnom arenom”, a nagrade je dobijao i zbog svoga fudbalskog umijeća, čega se prisjetio sa nostalgijom i radošću:

- Da, igrao sam protiv mladog Davora Šukera. Tada je imao samo 17 godina, a izgubili smo 3:2 od Osijeka - rekao je Šerbedžija.

Iz njegovih fudbalskih dana datira i jedna od najdražih uspomena kada je u revijalnoj utakmici zaigrao za Slobodu iz Tuzle protiv Crvene zvezde.

- Izgubili smo mi sa 5:4, a doktor Aleksić, koji je bio delegat utakmice, onaj čuveni doktor reprezentacije, proglasio je igrača utakmice. I rekao je ovako: “Stanislav Karasi je dao tri gola za Crvenu zvezdu, Šerbedžija tri gola za Slobodu. Karasi je reprezentativac Jugoslavije, a Šerbedžija reprezentativac Jugoslavije u glumi. Šerbedžija je igrač utakmice”. Eto, to mi je najdraži trofej u životu, ma kakve Zlatne Arene i rimske nagrade i venecijanske - prepričao je Šerbedžija.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti