19. 10. 2020 - 23:04
DŽEKO PRIJE VREMENA NAPUŠTA ROMU?
907
Shares
DŽEKO PRIJE VREMENA NAPUŠTA ROMU?

DŽEKO PRIJE VREMENA NAPUŠTA ROMU?

19. 10. 2020 - 23:04
0
Shares

Iako se činilo sigurnim da Edin Džeko ostaje u Romi do kraja karijere, nove informacije upućuju na nevjerovatan preokret.

Edin Džeko je nakon nevjerovatne sage oko prelaska u Juventus koja je trajala čitavo ljeto na kraju ipak bio primoran ostati u Romi.

Dijamant se tako pomirio sa činjenicom da mu je propala velika prilika da na najvišem nivou završi svoju sjajnu karijeru i da prije odlaska u zasluženu mirovinu osvoji još neki trofej.

Sasvim je jasno da to Džeko neće moći postići u Romi koja već godinama prodaje svoje najbolje igrače i kojoj ambicije sežu najdalje do mjesta koje vodi u Europu.

Ipak, Džeko se smirio u Romi i čini se da više nema ni najmanje šanse da Dijamant napusti “Vučicu”.

Novi ugovor koji mu je ponudila Roma samo je još jedan u nizu argumenata da će Džeko u Rimu ostati do kraja svoje karijere.

No, sada su u javnost izašle informacije da Antonio Conte i Inter ne odustaju od bh. napadača i da će krenuti po njega već u januaru bez obzira na novi ugovor koji mu je ponudila Roma.

Zanimljivo je da bi i Roma bila spremna da proda Džeku ukoliko već tada bude jasno da će teško i ove sezone izboriti Ligu prvaka.

Uostalom, osigurala se dovođenjem talentovanog Realovog napadača Borja Mayorala na dvoogodišnju posudbu, pa ako Edin i ode, zamijenit će ga Španac.

Calciomercato zbog svih gore navedenih razloga smatra da je izvjesno kako će Džeko u januaru promijeniti sredinu, osim Intera za njegove usluge zanimaju se i neki timovi iz engleske Premier lige.

No, kako je Dijamant kategorički odbacio povratak na ostrvo Inter je glavni favorit za njegovo dovođenje.

Učitaj još novosti