19. 10. 2020 - 23:04
DŽEKO PRIJE VREMENA NAPUŠTA ROMU?
907
Shares
DŽEKO PRIJE VREMENA NAPUŠTA ROMU?

DŽEKO PRIJE VREMENA NAPUŠTA ROMU?

19. 10. 2020 - 23:04
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iako se činilo sigurnim da Edin Džeko ostaje u Romi do kraja karijere, nove informacije upućuju na nevjerovatan preokret.

Edin Džeko je nakon nevjerovatne sage oko prelaska u Juventus koja je trajala čitavo ljeto na kraju ipak bio primoran ostati u Romi.

Dijamant se tako pomirio sa činjenicom da mu je propala velika prilika da na najvišem nivou završi svoju sjajnu karijeru i da prije odlaska u zasluženu mirovinu osvoji još neki trofej.

Sasvim je jasno da to Džeko neće moći postići u Romi koja već godinama prodaje svoje najbolje igrače i kojoj ambicije sežu najdalje do mjesta koje vodi u Europu.

Ipak, Džeko se smirio u Romi i čini se da više nema ni najmanje šanse da Dijamant napusti “Vučicu”.

Novi ugovor koji mu je ponudila Roma samo je još jedan u nizu argumenata da će Džeko u Rimu ostati do kraja svoje karijere.

No, sada su u javnost izašle informacije da Antonio Conte i Inter ne odustaju od bh. napadača i da će krenuti po njega već u januaru bez obzira na novi ugovor koji mu je ponudila Roma.

Zanimljivo je da bi i Roma bila spremna da proda Džeku ukoliko već tada bude jasno da će teško i ove sezone izboriti Ligu prvaka.

Uostalom, osigurala se dovođenjem talentovanog Realovog napadača Borja Mayorala na dvoogodišnju posudbu, pa ako Edin i ode, zamijenit će ga Španac.

Calciomercato zbog svih gore navedenih razloga smatra da je izvjesno kako će Džeko u januaru promijeniti sredinu, osim Intera za njegove usluge zanimaju se i neki timovi iz engleske Premier lige.

No, kako je Dijamant kategorički odbacio povratak na ostrvo Inter je glavni favorit za njegovo dovođenje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti