19. 10. 2020 - 19:25
Barcelona bijesna na Pjanića, poslali mu brutalnu poruku: Ovo...
907
Shares
Barcelona bijesna na Pjanića, poslali mu brutalnu poruku: Ovo je nedopustivo!

Barcelona bijesna na Pjanića, poslali mu brutalnu poruku: Ovo je nedopustivo!

19. 10. 2020 - 19:25
0
Shares

Bh. veznjak stigao je u ne baš idealnoj fizičkoj formi i do današnjeg dana je dva koraka iza saigrača na treninzima

Barcelona je odigrala već četiri ligaške utakmice, ali je Miralem Pjanić još u predsezoni, piše katalonski Sport.

Bh. veznjak stigao je u ne baš idealnoj fizičkoj formi i do današnjeg dana je dva koraka iza saigrača na treninzima. Trenersko osoblje vjeruje Pjaniću i svjesni su da se pridružio kasnije od očekivanog zbog zaraze koronavirusom, ali smatraju da je bivši član Juventusa bio neoprezan tokom odmora u avgustu.

Pjanić je zadnji meč za Juventus odigrao 7. avgusta. Bio je to gorak poraz od Lyona u Ligi prvaka. Tada je Pjanić otišao na godišnji odmor, a nakon dvije sedmice, tačnije 22. avgusta, testiran je pozitivno na COVID-19.

Dvije sedmice kasnije, 8. septembra, bio je negativan na PCR testu.

Potom je 17. septembra odradio prvi trening sa Barcelonom, dok je većina igrača bila u trenažnom procesu još od 31. avgusta. Sve u svemu, Pjanić je u treningu više od mjesec dana, ali je i dalje daleko od optimalnog fizičkog stanja. Realnost je da Mire ima problema da izdrži intenzitet saigrača, što nije alarmantno, ali jeste briga za Koemana i saradnike.

Pjanić je odigrao samo 12 minuta protiv Villarreala i 15 protiv Seville. Bio je u planu da započne meč proteklog vikenda kod Getafea, ali je zadobio povredu leđa tokom reprezentativne pauze protiv Poljske, zbog čega Koeman nije želio rizikovati.

S obzirom da je naredni ligaški duel derbi sa Real Madridom, koji će Bosanac teško započeti, Koeman će mu vjerovati dati šansu od prve minute protiv Ferencvaroša. Nizozemac je uvjeren da će Pjanić biti važan igrač u nastavku sezone i želi da što prije uđe u ritam, pa će utakmica u utorak biti sjajna šansa za Pjanića.

Učitaj još novosti