18. 10. 2020 - 15:06
VAŽNA VIJEST Federer saopštio kad se vraća na teren
907
Shares
VAŽNA VIJEST Federer saopštio kad se vraća na teren

VAŽNA VIJEST Federer saopštio kad se vraća na teren

18. 10. 2020 - 15:06
0
Shares

Novak Đoković je u dosadašnjem toku sezone morao da vodi računa o Rafaelu Nadalu, koji i nije učestvovao na baš svim turnirima, a uskoro će morati da pazi i na trećeg člana "velike trojke".

Jer, Rodžer Federer je najavio veliki povratak u tenis, istakavši da uopšte ne pomišlja da se penzioniše. A upravo je Federer “teniska meta” srpskog asa, koji želi da ga prestigne i po broju sedmica na vrhu ATP liste (310:290 je trenutni rezultat u korist Švajcarca), a i po broju grend slem trofeja (Rodžer i Rafa imaju po 20, Nole 17).

Naime, u intervjuu za Švajcarer ilustriete, Federer je najavio da očekuje da će, poslije duge pauze usljed oporavka od problema sa koljenima, zaigrati već na Australijan openu.

– Dobro se oporavljam, korak po korak, ali ne želim da sebi stvaram pritisak i požurujem se. Neću da se pojavim na nekom turniru dok ne budem sto odsto spreman. Trenutno djeluje kao da ću moći da se vratim tenisu u januaru, na Australijan openu – istakao je Federer.

I dalje ne može da trenira kao nekada:


– Ne, za sada još ne mogu. Više od dva sata nije moguće u ovom trenutku. Ali, radim na kondiciji i snazi bez bolova već neko vrijeme. Neće biti potrebne neke nove operacije – optimista je Rodžer.

Osvrnuo se i na penzionisanje:

– O mnogim stvarima jesam razmišljao ove godine, ali dokle god budem osjećao da mogu da se takmičim, igraću – ne nagovještava još kraj karijere sjajni švajcarski teniser.

Učitaj još novosti