17. 10. 2020 - 20:19
MURINJO PONIZIO VENGERA, SAZNAO DA GA NIJE NIJEDNOM POMENUO U...
907
Shares
MURINJO PONIZIO VENGERA, SAZNAO DA GA NIJE NIJEDNOM POMENUO U KNJIZI: Ovaj mu odgovorio, URNEBESNO

MURINJO PONIZIO VENGERA, SAZNAO DA GA NIJE NIJEDNOM POMENUO U KNJIZI: Ovaj mu odgovorio, URNEBESNO

17. 10. 2020 - 20:19
0
Shares

Žoze Murinjo umije da oduševi javnost ne samo kao fudbalski strateg u važnoj utakmici, već i daleko od terena. Upravo je to uradio na jednoj konferenciji za štampu.

Na njoj je trener Totenhema, a svojevremeno Čelsija i Mančester junajteda kada se radi o engleskom djelu bogate karijere, saznao da ga slavni kolega, Arsen Venger koji je godinama vodio londonski Arsenal, uopšte nije spomenuo u autobiografiji.

screenshot-12

Razgovor između Žozea Murinja i novinara je, u jednom trenutku, tekao ovako:

Novinar: Arsen Venger je objavio knjigu, ali u njoj vas ni u jednom trenutku ne pominje. Zašto?

screenshot-11

Murinjo: Zato što... zato što me nikada nije pobeijdio! Neće pisati poglavlje o 12 ili 14 mečeva u kojima nijedan jedini put niste trijumfovali. Zato, što bi me uopšte spominjao? (smijeh) Knjiga je... stvar koja bi trebalo da vas usreći, da se osjetite ponosnim, tako da savršeno razumijem tu situaciju.

Portugalac, koji se čak i sukobio sa slavnim Francuzom u oktobru 2014. na "Stamford bridžu", nije baš rekao istinu: iako je čak deset puta savladao Vengera, uz sedam remija doživio je i dva poraza od nekadašnjeg stratega "tobdžija".

U Vengerovoj dugoj trenerskoj karijeri, više poraza od Murinja nanio mu je samo Aleks Ferguson - 23 u 49 mečeva, dok je Arsenal pod "francuskom palicom" 16 puta dobio Fergijev Junajted.

Što se Murinja tiče, njegov "usud" je Pep Gvardiola koji je Portugalca dobio u 11 od 23 međusobna duela, dok je samo šest puta njegov tim bio poražen kada je naspram njega bila Žozeova ekipa.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti