16. 10. 2020 - 17:21
OLIMPIJAC POBIJEDIO RAK: Batalio je ATLETIKU i prešao na TRKE
907
Shares
OLIMPIJAC POBIJEDIO RAK: Batalio je ATLETIKU i prešao na TRKE

OLIMPIJAC POBIJEDIO RAK: Batalio je ATLETIKU i prešao na TRKE

16. 10. 2020 - 17:21
0
Shares

Srpski atletiačar Milan Ristić odlučio je da prekine karijeru. Ostvario je svoj san učešćem na Olimpijskim igrama u Riju 2016. u trci na 110 metara sa preponama. U međuvremenu je ostvario i najznačajniju pobjedu. Trijumfovao je u borbi protiv kancera.

Kao član Atletskog kluba Crvena zvijezda aktuelni je vlasnik državnih rekorda na 110 metara sa preponama na otvorenom (13,39 sekundi - što je ostvario 14. maja 2016.), te, u dvoranskim uslovima, na 60 metara (6,75 sekundi - 21. janaura 2017.) i 60 metara sa preponama (7,67 - 14. marta 2014.).

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine zauzeo je 24. mesto u trci na 110 metara sa preponama, dok je godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Londonu doživeo veliki peh - stigao je aktuelnog svjetskog prvaka, sapleo se i ostao bez polufinala. U onoj najvažnijoj životnoj trci je, međutim, pobijedio.


- Atletika - puno lijepog i ružnog, hvala ti! Želio bih da se zahvalim svima koji su bili uz mene sve ove godine i bili moja bezuslovna podrška u svakom momentu. Najiskrenije hvala! - napisao je Ristić na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Atletika - puno lepog i ružnog, hvala ti! Želeo bih da se zahvalim svima koji su bili uz mene sve ove godine i bili moja bezuslovna podrška u svakom momentu. Najiskrenije hvala! Track and field has been a huge part of my life with highs and lows, happiness and sadness. I am grateful to the sport for all the opportunities it brought me and to the track and field community for all of the love and support. Thank you to all who were on my team, who brought me to where I am and helped to make me who I am today, I really appreciate you all! Thank you! #retirement #trackandfield #athletics #hurdles #atletika #happy #sports #smile #retired #teamserbia #timsrbija

A post shared by Milan Ristić (@milanristic110) on


 
U intervjuu za "Sportski žurnal" on je otkrio čime će se ubuduće baviti.

- Mijenjam gume na Naskar trkama. Dobio sam ponudu za posao u kompaniji koja se zove Džo Gibs rejsing. On je bio je trener Vašington Redskinsa, osvojio je tri Superboul titule, sada ima svoju kompaniju i pet najboljih vozača u Naskaru. Radiću u 'pitu', pa ću fizicki ostati aktivan. Posao je izuzetno zahtjevan, svaki delić sekunde je bitan, tako da potpuno razumijem kako to funkcionise i nije nešto novo za mene. Posvetiću se tome, veoma mi se sviđa posao, mislim da ću uživati, istakao je naš olimpijac.

Učitaj još novosti