15. 10. 2020 - 21:37
OTKRIVENA VELIKA TAJNA Ronaldo se prije Junajteda dogovorio s...
907
Shares
OTKRIVENA VELIKA TAJNA Ronaldo se prije Junajteda dogovorio s drugim klubom, dobio je i BROJ NA DRESU!

OTKRIVENA VELIKA TAJNA Ronaldo se prije Junajteda dogovorio s drugim klubom, dobio je i BROJ NA DRESU!

15. 10. 2020 - 21:37
0
Shares

Prije nego što je kao mladi superstar pojačao Mančester junajted, Kristijano Ronaldo imao je sastanak sa trenerom drugog engleskog velikana, a onda se dogodio veleobrt.

Nikada nećemo saznati šta bi bilo da sada slavni Portugalac nije igrao za "Đavole", već da je te 2009, otišao u Arsenal.

Nako navodi magazin Atletik, Kristijano je skoro sve dogovorio s Arsenom Vengerom, a pregovori su bili toliko detaljni da mu je i dodjeljen broj na dresu. Umjesto sada čuvene "sedmice", na leđima bi mu stajalo - 28.

Zapravo, u trci je bio i Liverpul, koji je smatrao da će četiri miliona funti biti dovoljno da ga angažuju. Međutim, isprsio se Arsenal ponudivši duplo više, osam miliona, što je zadovoljilo Kristijana i njegovu majku Dolores.

On je otputovao u London, gdje je upoznao Tjerija Anrija, tadašnju zvijezdu Arsenala i imao sastanak sa menadžerom Arsenom Vengerom. Francuz mu je obećao da će dobiti broj koji je želio, a to je 28.

Ronaldov menadžer Horhe Mendeš odigrao je glavnu ulogu u daljim dešavanjima, naime, njega je kontaktirao legendarni Aleks Ferguson sa riječima da bi Mančester junajted želio da od Ronalda napravi najskupljeg tinejdžera u istoriji.


- On bi se perfektno uklopio u naš tim, želimo da ga dovedemo - rekao mu je tada Fergi, što je rapidno povećalo cijenu na 12,4 miliona funti.

Venger je nakon ovog poludio i za sve okrivio Mendeša, s kojim je prestao da komunicira. Od tada niti jedan fudbaler ovog agenta nije doveden u Arsenal, a menadžer kluba iz Londona je rekao da mu je propuštanje prilike da angažuje Kristijana Ronalda najveći neuspjeh u karijeri.

Učitaj još novosti