15. 10. 2020 - 11:18
OD BARSE DO TREĆE LIGE, A BIO JE NEKADAŠNJA NADA FUDBALA :...
907
Shares
OD BARSE DO TREĆE LIGE, A BIO JE NEKADAŠNJA NADA FUDBALA : Kakav sunovrat karijere

OD BARSE DO TREĆE LIGE, A BIO JE NEKADAŠNJA NADA FUDBALA : Kakav sunovrat karijere

15. 10. 2020 - 11:18
0
Shares

Alen Halilović za samo šest godina prošao put od vunderkinda Barselone do člana italijanskog trećeligaša Areca

Svi se dobro sjećamo kakav je talenat bio Zvezdin klinac Filip Janković (25). I svi se dobro sećamo, kako je zbog nezaježljivosti roditelja propala karijera jednog od najdarovitijih srpskih fudbalera. Nije tu pomogao ni očinski postupak Veljka Paunovića da Jankovića povede na SP na Novi Zeland i omogući mu titulu svetskog prvaka.

Da nismo usamljen primer u regionu potvrđuje i Alen Halilović (24), momak od kojeg su Hrvati očekivali da zamijeni Luku Modrića. Ma, šta da zamijeni, da bude bolji od njega. Kada je 2014. godine iz zagrebačkog Dinama prelazio u Barselonu, u transferu u kojem je posredovao srpski menadžer Zoran Stojadinović za 5.000.000 evra, zagrebački mediji su išli toliko daleko da su ga poredili sa Leom Mesijem. Srpski nisu toliko preterivali kada je Filip Janković bio u pitanju, mada je diskutabilno koliko je on podsećao na umetnika u kopačkama kakav je bio Robert Prosinečki sa kojim su ga poredili. Sem plave duže kose, naravno.

Nekada velika nada hrvatskog fudbala Alen Halilović pokušaće da rehabilituje karijeru u italijanskoj Seriji C, u klubu Areco. Prije nekoliko dana Halilović je raskinuo ugovor sa Milanom, a proteklu sezonu proveo je u Holandiji, u Herenvenu za koji je odigrao čitavih 60 minuta.

Pored Barselone, Milana i Herenvena Alen Halilović je nosio dres Sporting Hihona, Hamburgera, Standarda iz Liježa i Las Palmasa. Njegova karijera slična je karijeri Filipa Jankovića, koji je posle odlaska iz Crvene zvezde u Parmu napravio pravio "salto mortale" jer je nosio dresove klubova poput Katanije, Kolekija, Radomlja, Domžala, Ektremadure i Kordobe. Danas je član slovenačkog drugoligaša Triglava iz Kranja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today game against Manchester United ⚽️❤️???????????? #pretemporada

Objavu dijeli Alen Halilovic (@alen_halilovic)

Kurir sport

Učitaj još novosti