12. 10. 2020 - 08:18
Prvi košarkaš u historiji koji je bio prvak s tri različita...
907
Shares
Prvi košarkaš u historiji koji je bio prvak s tri različita kluba:

LeBron James četvrta pobjeda NBA

Prvi košarkaš u historiji koji je bio prvak s tri različita kluba: "I JA ŽELIM SVOJE POŠTOVANJE"

12. 10. 2020 - 08:18
0
Shares

Deset godina poslije Los Angeles Lakersi uspjeli su doći do nove NBA titule, ukupno sedamnaeste. Porazili su Miami Heatse pobjedom od 4:2 u serijama, a u šestom konačnom meču došli do pobjede i titule rezultatom 106:93.

Ova titula je četvrta za velikog LeBrone Jamesa koji je također jedini u historiji koji ima tri titule iz tri različita tima. Ovaj fenomenalni košarkaš pokazao je još jednom zašto je najbolji u posljednje meču postigao je 28 poena, ostvario 14 skokova te zabilježio 10 asistencija James je proglašen za MVP-a finala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LEBRON JAMES IS A LAKER

A post shared by Los Angeles Lakers (@lakers) on

"Puno mi znači to što predstavljam ovu franšizu. Kad sam došao, rekao sam im da ću ih vratiti tamo gdje im je mjesto. Za mene je nevjerojatan osjećaj biti dio ove historijske ekipe", rekao je u uvodu James, a onda je otvorio dušu:

"Samo želimo poštovanje. Rob (generalni menadžer Pelinka) želi poštovanje. Trener Frank Vogel želi svoje poštovanje. Naša organizacija želi svoje poštovanje, navijači Lakersa žele svoje poštovanje. I ja želim svoje prokleto poštovanje", rekao je LeBron.

Učitaj još novosti