11. 10. 2020 - 23:55
To je bilo ključno: Pjanić otkrio šta su se Zmajevi dogovorili...
907
Shares
To je bilo ključno: Pjanić otkrio šta su se Zmajevi dogovorili prije večerašnjeg meča

To je bilo ključno: Pjanić otkrio šta su se Zmajevi dogovorili prije večerašnjeg meča

11. 10. 2020 - 23:55
0
Shares

Miralem Pjanić je otkrio šta je kao kapiten rekao svojim saigračima prije večerašnjeg meča.

Reprezentacija BiH je večeras remizirala sa favoriziranom Nizozemskom, a veznjak i u večerašnjem meču kapiten Zmajeva Miralem Pjanić je bio zadovoljan onim to su on i njegovi saigrači pokazali.
 
Izabranici selektora Dušana Bajevića su nakon debakla protiv Sjeverne Irske došli na udar javnosti i domaćih medija, a Pjanić smatra da je od ključne važnosti bilo ostaviti svu tu negativu iza sebe pred meč sa Nizozemcima.

Pjanić je kao kapiten svojim saigračima skrenuo pažnju da moraju zaboraviti na meč sa Sjevernom Irskom, kako bi večeras odigrali rasterećeno protiv teškog protivnika.

“Na zagrijavanju sam momcima govorio da trebamo ići dalje i da fudbal takav. Bilo je veliko razočarenje što smo izgubili od Sjeverne Irske, ali moramo ići dalje. I večeras smo imali važnu utakmicu protiv dobrog protivnika.”
 
“Odigrali smo dobro, ovaj bod je dobar i idemo dalje. Vidjet ćemo šta će biti u Poljskoj. Igrat ćemo otvoreno. Dobra su reprezentacija, koja igra redovno velika takmičenja, ali pokušat ćemo da uzmemo bodove” – kazao je Pjanić za Nova BH, dodavši:

“Oni su pri kraju bili malo opasniji, imali su nekoliko prilika, ali smo se borili, trudili smo se da bar uzmemo bod. I uspjeli smo to. Imali smo i mi naše prilike, da smo bolje iskontrirali rivala u prvom poluvremenu.”

Pjanić je otkrio i kakva je njegova situacija u Barceloni:

“Imao sam koronu, trebao sam pripreme odraditi sam, jer sam bio izdvojen od ekipe. Ulazim u formu, bilo mi je bitno da dobijem minutažu i da uđem u formu. U Barceloni je sve super i rezultati su dobri. Duga je sezona, spreman sam, sigurno kad se vratim imat ću veću minutažu.”

Učitaj još novosti