04. 10. 2020 - 20:43
Novak Đoković ZABRINUT ZA SVOJU SIGURNOST, OVO JE ISTINA o...
907
Shares
Novak Đoković ZABRINUT ZA SVOJU SIGURNOST, OVO JE ISTINA o Rolan Garosu: U hotel dolazi KO HOĆE! Sobu pored moje - koristi jedna PORODICA!

Novak Đoković ZABRINUT ZA SVOJU SIGURNOST, OVO JE ISTINA o Rolan Garosu: U hotel dolazi KO HOĆE! Sobu pored moje - koristi jedna PORODICA!

04. 10. 2020 - 20:43
0
Shares

Nakon što se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, najbolji teniser svieta je najprije govorio na konferenciji za medije, a onda je bio "gost" svog nekadašnjeg trenera.

Boris Beker je, naime, kao stručni komentator bio u studiju njemačkog Eurosporta, odakle je sa voditeljem programa pozvao Noleta i razgovarao putem video-poziva. Isprva je sve bilo puno smijeha, a onda je Đoković otkrio da zdravstveno-bezbjednosni "mehur" praktično i ne postoji na ovom grend slemu.

"Odavno sam čekao da me pozove njemački Eurosport, ali nije. Sve do danas. I, baš sam zahvalan. Hvala momci, hvala, 'danke šen'", počeo je Nole uz osmijeh i začinio zahvalnošću na njemačkom jeziku.

Potom je nastavio u odličnom raspoženju:

"Osjećao sam se dobro na terenu. Sva tri meča sam odigrao dobro. Još posle prvog sam rekao da imam veoma snažnu želju da vrlo kvalitetno otvorim svoje mečeve, na najbolji način, visokim intezitetom. I, u tri uvodna seta na tim susretima sam ostvario rezultate od 6:0, pa 6:1, sada 6:0. To mi govori da sam iz 'startnog bloka' izletio tako da sam zaigrao najbolji tenis koji mogu da pružim. Naravno, potom sam bio malo nestrpljiv kada se dešavalo sve ono oko krova, propustio sam neke šanse da ranije odem do dva brejka prednosti, ali čestitao bih i rivalu na borbenosti u tim trenucima... Iskreno, mislim da sam mogao i brže da obavim ovaj posao, ali sve u svemu, odličan tenis do sada".

Beker ga je tada pohvalio da "na terenu izgleda odlično", zbog čega ga se "svi plaše", a onda ga je zamolio da objasni zašto je skoro pola sata morao da igra po kiši, odnosno "zašto je sudiji toliko trebalo da zatraži da se krov zatvori". Na to je Đoković odgovorio ovako:

"Ne razumijem ni ja to. Zato sam ga i pitao. Jer, pre meča sam pričao sa supervizorom, pitao sam to, jer je prostim gledanjem u nebo moglo da se vidi da nešto dolazi, da je potpuno jasno da nećemo moći da igramo cijeli meč bez kiše. I, bukvalno poslije dva, tri gema je počela da pada. A onda sve jače i jače. A ja prosto nisam razumio - konačno imate krov, poslije toliko godina, pa - koristite ga! (smijeh) Naročito u ovakvim okolnostima!", istakao je Nole.

Voditelj programa ga je potom upitao kakav je 'mehur' u Parizu, u odnosu na onaj na US Openu, a onda je uslijedilo nevjerovatno otkriće:


"Uh. Ja to i ne mogu da zovem mjehurom. Ne mislim da je bio 'mjehur' ni u SAD, a ni da je ovdje. Postoji, ono što su u SAD zvali, 'bezbjedno okruženje', da tako kažemo. A ovdje 'mehura' nema jer hotel dijelite sa ostatkom svijeta, običnim ljudima koji prosto mogu da rezervišu sobu preko interneta i dođu. Pa, pored moje sobe je, u susjednoj, smještena jedna porodica. Evo, već nedjelju dana (su mi 'komšije'). Ne možete to da zovete 'mehurom'. Ali, jeste neka vrsta 'bezbjednog okruženja'... Teško je... Ne mogu da upirem prstom i krivim nekoga u organizaciji, oni se trude da urade ono što je najbolje, da se turnir uopšte održi, a kao teniser sam zahvalan što mogu da se nadmećem i igram ovdje", rekao je Đoković.


Boris Beker je tada upitao najboljeg tenisera šta misli da posle tri pobjede bez izgubljenog seta na Rolan Garosu - treba da sa Marjanom Vajdom poradi u narednom poriodu:

"Pa, Borise, ti me poznaješ veoma dobro, mogao bi i sam da odgovoriš na to pitanje (smeh). Ali, znaš takođe i da sam perfekcionista, da uvijek pokušavam da pronađem načine da napredujem, makar i u malim detaljima, čak i kada mi ide dobro. A i ide mi, osjećam se dobro, serviram i krećem se dobro, služe me i forhend i bekhend. Želeo bih da nastavim sa tim i takvim ritmom, ali uvijek postoji nešto što možete da unaprijedite. Dobra stvar sa grend slem turnirima je što imate dan pauze između dva meča, kada možete da izađete na terene za trening i poradite na nekim stvarima. Marjan i ja pričamo mnogo, radimo video-analize, gledamo i statistiku i moje mečeve, ali i mečeve mog narednog rivala... Pričamo, pokušavamo da unapredimo moju igru kako bih bio bolji u svakom narednom meču", zaključio je Novak Đoković.

Podsjetimo, u osmini finala Rolan Garosa Đoković u ponedjeljak treba da igra protiv Karena Hačanova, 16. igrača sa ATP liste protiv kog vodi sa 5:1 u pobjedama, a od kog je izgubio samo u Parizu - ali na mastersu, koji se igra na tvrdoj podlozi.

Učitaj još novosti