03. 10. 2020 - 16:39
PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA JAVNOST I FANOVE: Dječak se morao izuti...
907
Shares
PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA JAVNOST I FANOVE: Dječak se morao izuti pred Jordanom iz jako BIZARNOG razloga KO BI OVO URADIO?

PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA JAVNOST I FANOVE: Dječak se morao izuti pred Jordanom iz jako BIZARNOG razloga KO BI OVO URADIO?

03. 10. 2020 - 16:39
0
Shares

Nema slikanja s Jordanom ako nosiš neki drugi brand, a ne Nike, ali: ni Jordan nema obranu za mamu koja želi ispuniti želju svojem sinu! Tako je nastala - uspomena za sva vremena

Kad ti ime na cijeloj planeti koriste kao pojam za vrh vrhova, onda je sve jasno. Balić je rukometni Jordan, Messi je nogometni Jordan. Ako si u nečemu najbolji onda si - Jordan tog posla. Michael Jeffrey Jordan. Košarkaš čiju je veličinu nemoguće riječima opisati.

Najveći ikad, najbolji svih vremena. I... Nenormalan. Igrao je abnormalno dobru košarku i bio abnormalno, bolesno opsjednut pobjeđivanjem.

Normalan u svojoj obitelji, ali u poslu - nesmiljen. A posao mu nije bila samo košarka. Košarkaška genijalnost sljubila se s karizmom, 'x-faktorom'. Mikea se obožava, svi žele biti kao Mike i na Mikea se: lijepi lova.

Svaki je dolar pošteno zaradio, a zaradio je milijardu i još tko zna koliko preko. Jednim jedinim odabirom, ne Adidas nego Nike, jedan jedini čovjek naopačke je okrenuo svjetsku kartu biznisa sportskom opremom, a promijenio ekonomije niza zemalja i živote milijuna koji su kroz 'fenomen Jordan' u sumanutom brzom rastu giganta Nikeja našli posao da prehrane obitelj.

ejtngngxgaauew5

Priču vraćamo gotovo dva i pol desetljeća unazad. Ovih je dana jedan 24-godišnji Amerikanac dopisao kratko, ali jako zanimljivo poglavlje u beskonačnom 'epu' o MJ-u.

Dečko je imao 7 godina, obožavao Bullse, Jordana, Pippena, Rodmana, Kukoča... Brat mu je bio na košarkaškom kampu koji je nenajavljeno posjetio 'Gospodin Zrak'.


Sugerirano je da se ne navali na mega-zvijezdu, ali kad je u pitanju jedan osmijeh njihovog djeteta... Mame su najprodornija bića u svemiru. Bilo je dovoljno jedno 'Mama, ja bi sliku s Mikeom' i - mama je krenula,prenosi 24sata.

Skenirala situaciju, našla prostor za 'sačekušu' i u hodniku dvorane dočekali su najpoznatijeg čovjeka na svijetu. I Jordan je stao, zagrlio klinca, ali prije nego što je pao 'klik' za fotografiju bacio je pogled prema dolje pa samo rekao:

- Reebok.

I odšetao.

Mama je dobila slom živaca, htjela tom nekom Michaelu polomiti i ruke i noge. Ali smirili su ju suprug i sestre, a kad je došla k sebi pao je novi ratni plan. Sinu je kroz zube promrsila 'Izuvaj se', uzela ga za ruku i krenula natrag.

Jordan je još stajao u hodniku i pričao s društvom, a kad je vidio kakvo mu se bijesno stvorenje približava dignuo je ruke u zrak:

- Isuse... Gospođo, vi stvarno ne odustajete, a?!

Pao je osmijeh, vjerojatno je u očima 'suparnice' vidio i svoj nesmiljeni pogled: nema odustajanja dok se ne pobijedi.

- Okay, u redu je. Može jedna brzinska fotka dok izlazim odavde da mogu s društvom popričati u miru.

I nastala je uspomena za sva vremena. Klinac u dresu koji mu je toliko prevelik da ide ispod koljena, ali: pored Mikea. I sa Mikeovom rukom na ramenu!

Taj klinac danas ima 24 godine i podijelio je na društvenim mrežama i fotografiju i priču o tome kako je nastala.

Nema slikanja s Jordanom ako nosiš neki drugi brand, a ne Nike, ali... Ni Jordan nema obranu za mater koja želi ispuniti želju svojem sinu!

Učitaj još novosti