02. 10. 2020 - 13:32
Doc Rivers ima novi posao: Trenirat će najtalentovaniji dvojac...
907
Shares
Doc Rivers ima novi posao: Trenirat će najtalentovaniji dvojac u NBA ligi

Doc Rivers ima novi posao: Trenirat će najtalentovaniji dvojac u NBA ligi

02. 10. 2020 - 13:32
0
Shares

Samo tri dana nakon što je dobio otkaz u LA Clippersima, Doc Rivers dobio je novi posao. Postao je novi trener Philadelphia 76ersa.

 
Vijest je prvi objavio poznati insajder Adrian Wojnarowski s ESPN-a, a Shams Chanaria s The Athletica doznaje da će mu ugovor vrijediti pet godina. Financijski detalji ugovora još nisu poznati.

Rivers je u ponedjeljak dobio otkaz nakon sedam godina na klupi Clippersa, kojima je u tom periodu pomogao u transformaciji od sprdnje NBA lige do jedne od najbolje vođenih franšiza u ligi.

The Athletic je objavio da je uprava Clippersa Riversu najviše zamjerala to što tokom mandata nije dovoljno razvijao mlade igrače te neprepoznavanje Ivice Zupca kao boljeg i korisnijeg igrača od Montrezla Harrella u doigravanju, u kojem su šokantno ispali od Denver Nuggetsa u drugom krugu.

Brown izgubio kontrolu nad svlačionicom Sixersa

Za Sixerse je još veći debakl, poraz u prvom krugu play-offa od Boston Celticsa 4:0. Philadelphia je nakon toga očekivano smijenila Bretta Browna, za kojeg Yahoo Sports piše da je izgubio kontrolu nad svlačionicom, a i laicima je bilo jasno da taktički nije na razini najboljih trenera lige.
 
Glavni kandidati za klupu Sixersa bili su Mike D’Antoni, koji se rastao s Houstonom, te Ty Lue, Riversov pomoćnik u Clippersima. No kad je Rivers postao dostupan, Sixersi su promijenili prioritete i angažirali njega.

Očekuje se da će Lue naslijediti Doca na klupi Clippersa, iako je i dalje kandidat i za klupu New Orleans Pelicansa.

Mora natjerati Simmonsa da počne šutati izvana, a Embiida da prestane

Riversov glavni zadatak bit će uspostaviti kontrolu nad svlačionicom, što bi svojim iskustvom i autoritetom trebao biti u stanju, te izvući maksimum od supertalentovanog tandema Joel Embiid – Ben Simmons, odnosno ispraviti “felere” u njihovoj igri, natjerati Simmonsa da počne šutati izvana, a Embiida da prestane.

Kamerunski centar čini se zadovoljan izborom uprave. Na Twitteru je novom treneru poželio dobrodošlicu.

“Dobrodošao u Grad Bratske Ljubavi! Uzbuđen sam zbog budućnosti i onoga što ovdje gradimo”, napisao je Embiid.

Učitaj još novosti