02. 10. 2020 - 12:36
Evo koliko će tačno navijača biti na Grbavici u baražu protiv...
907
Shares
Evo koliko će tačno navijača biti na Grbavici u baražu protiv Sjeverne Irske

Evo koliko će tačno navijača biti na Grbavici u baražu protiv Sjeverne Irske

02. 10. 2020 - 12:36
0
Shares

Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) donio je odluku da u svim međunarodnim takmičenjima dozvoli ograničen povratak navijača na stadione

Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) donio je odluku da u svim međunarodnim takmičenjima dozvoli ograničen povratak navijača na stadione.
 
Kako se navodi u saopćenju sa sjednice Izvršnog odbora UEFA-e, tamo gdje lokalne vlasti to dozvoljavaju, na tribinama će moći biti popunjeno najviše 30 posto kapaciteta stadiona, s tim da je gostujućim navijačima do daljnjeg zabranjen ulazak.

Također, bit će obavezna određena pravila poput distanciranje među domaćim navijačima, te dodatne mjere predostrožnosti, kao što je nošenje maski, moraju se sprovesti u skladu s lokalnim propisima.

Kako što smo već pisali, Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine danas bi nakon sastanka trebalo definitivno dati zeleno svjetlo za odigravanje susreta baraža protiv Sjeverne Irske na stadionu Grbavica pred ograničenim brojem domaćih navijača 8. oktobra.
 
“Mi smo na Kriznom stožeru donijeli mišljenje da se utakmica može odigrati pred navijačima. Naravno, ne možemo prihvatiti kapacitetom od 30 posto kao što je UEFA nedavno uradila u Mađarskoj kada su u Budimpešti igrali Bayern i Sevilla. No, mi bismo išli sa 15 posto kapaciteta stadiona. Završnu riječ imat će naravno UEFA, ali i Kanton Sarajevo, odnosno Zavod za javno zdravstvo. Oni trebaju na kraju kazati koliko publike može biti na stadionu i svega ostalog u vezi epidemioloških mjera kojih će se osim igrača, funkcionera i novinara morati pridržavati i navijači”, kazao je Čerkez za Radiosarajevo.ba.

Na stadionu Fudbalskog kluba Željezničar, Zmajeve će moći bodriti između 1.500 i 2.000 navijača, s obzirom na to da će Nogometni savez BiH odobriti prodaju ulaznica do 15 posto kapaciteta stadiona.

Također, ova odluka UEFA-e znači i da će se susret trećeg kola Lige nacija BiH – Nizozemska u Zenici 11. oktobra moći igrati pred navijačima.

Na Bilinom polju bi, prema vijestima iz Nogometnog saveza BIH do kojih smo došli, Zmajeve bodrilo skoro 3.000 navijača.

Za očekivati je, također, da će i Premijer ligi BiH, ukoliko će NSBiH biti dosljedan, uskoro biti dozvoljeno prisustvo publike na tribinama.

Učitaj još novosti