01. 10. 2020 - 16:28
Sudija spriječio pravu tuču usred meča! Izderao se i...
907
Shares
Sudija spriječio pravu tuču usred meča! Izderao se i isprovocirao protivnika: 'Ne deri mi se u lice'

ZAISKRILO NA ROLAND GARROSU

Sudija spriječio pravu tuču usred meča! Izderao se i isprovocirao protivnika: 'Ne deri mi se u lice'

01. 10. 2020 - 16:28
0
Shares

Otkako je sve počelo u nedjelju, na Roland Garrosu definitivno nije dosadno. Iz nekog razloga kod mnogih je igrača dosta tenzija, imuni nisu čak ni oni u parovima.

Pa je tako skoro došlo do fizičkog sukoba u dvoboju Dana Evansa i Huberta Hurkacza te Marcela Demolinera i Matwea Middelkoopa. Nakon što su Evans i Hurkacz osvojili poen za 5-2 u trećem setu, tj. Middelkoop izbacio lopticu u aut, Britanac se glasno izderao:

- C'mooooooooon!

Njegovom je protivniku to zasmetalo, s razlogom jer nepisani sportski i teniski bonton piše da se to ne radi na taj način kada protivnik napravi pogrešku, pa je dobacio Britancu.

- Nemoj se ponašati kao dijete. To je smiješno.

2020-09-27t123352z-1219351475-up1eg9r0ywgzl-rtrmadp-3-tennis-frenchopen

Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Evansu ta opaska nije sjela pa se odmah ustao s klupe i krenuo u raspravu s Nizozemcem, a samo zahvaljujući pravovremenom silasku glavnog suca sa stolca, ostala je verbalnog karaktera.

- Nisam ti ništa učinio. Samo kažem da mi se ne dereš u lice. To je sve.

Evans je potom glavnog suca pitao je li čuo što je Middelkoop rekao, očito tražeći opomenu, no nakon još malo rasprave glave su se ohladile, piše 24sata.hr. U prolazu su se čak i rukovali laktovima, a Evansu je i to zasmetalo jer je osjetio da ga je Middelkoop malo prejako udario.

Ako je Nizozemac, između ostalog, želio malo i poremetiti nalet protivnika, djelomično je uspio u tome jer su se on i Demoliner vratili u meč i izjednačili na 5-5, no nisu povratak pretočili u preokret izgubivši sljedeća dva gema.

Učitaj još novosti