30. 09. 2020 - 15:50
Verdasco tuži Roland Garros
907
Shares
Verdasco tuži Roland Garros

Verdasco tuži Roland Garros

30. 09. 2020 - 15:50
0
Shares

Španski teniser Fernando Verdasco tužit će Roland Garros zbog diskvalifikacije s Grand Slama nakon pozitivnog testiranja na koronavirus.

Verdasco vjeruje da je test bio lažno pozitivan s obzirom da je u avgustu već prebolovao COVID-19, a prema njegovim riječima organizatori turnira nisu mu dozvoili da se ponovo testira.

screenshot-21

Nakon diskvalifikacije nekoliko puta se testirao i rezultati su bili negativni i upravo zbog toga najavio je da će tužiti Roland Garros.

Da, bez sumnje želim da ih tužim. Niko ne može vjerovati da je turnir poput Roland Garrosa to učinio. Ne radi se o novcu, već o ličnoj i profesionalnoj šteti ”, objasnio je Španac.

"Ne znam hoću li igrati i ove godine, jer više nisam raspoložen za igru. Organizatori rade sve što žele, nedosljedni su i s nepoštovanjem prema igračima. Prava igrača ne znače ništa. Zamislite moju ljutnju, pokazali su veliko nepoštovanje prema igraču koji je igrao u Roland Garrosu u posljednjih 16 godina. I sljedeći dan nakon što sam diskvalifikovan, pravila su promijenjena i sada možete napraviti drugi test. Ovo je bila kap koja je prelila čašu", dodao je Verdasco..

Sport.ba/SportSpot

Učitaj još novosti